Sverige vant 1-0 mot Italia

Svensk sensasjon mot Italia:
- Der fikk dere, filmere!

Jakob Johansson sørget for svensk jubel med sitt første mål for Sverige.

GODT UTGANGSPUNKT: Jakob Johansson brukte bare tre minutter på å score som innbytter. Det var hans første mål for Sverige. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Scanpix
GODT UTGANGSPUNKT: Jakob Johansson brukte bare tre minutter på å score som innbytter. Det var hans første mål for Sverige. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sverige - Italia 1-0 (0-0)

(Dagbladet): - Sverige gjør 1-0 på et enkelt drittmål, og det er så klassisk dårlig at det blir vakkert, jublet Aftonbladets livekommentator Marcus Leifby.

- Hvilken revansje over de italienske bajasene. Der fikk dere, filmere!, skrev Expressens Anders Borgström.

Tid tider virket det nemlig som Italia gjorde alt for å få en utvisning på Sveriges formspiss Marcus Berg.

Minuttet etter at Romas Daniele De Rossi hadde slengt seg ned, var det nemlig den italienske veteranen som skulle være sist på ballen til ellevill svensk jubel.

Forrykende start

Allerede etter minuttet spilt snakket Marcus Berg på seg et gult kort etter at Ola Toivonen hadde vært oppe med en albue i ansiktet på Leonardo Bonucci.

To minutter seinere fikk Berg frispark tjue meter fra målet til Gianluigi Buffon. Emil Forsbergs frispark gikk derimot langt over.

Så kom Italia.

Matteo Darmian løp ned venstresida før han la inn mot Andrea Belotti. Torinos superspiss knuste de svenske stopperne i lufta - headingen gikk derimot meteren til sides for mål.

- Det er en kjempesjanse. Andrea Belotti. Strålende forarbeid av Uniteds Matteo Darmian, så henger han der, Belotti. Svenskene heldige, sa Max' kommentator Asbjørn Myhre.

Sverige angrep umiddelbart. Andrea Barzagli serverte Emil Forsberg ballen. Leipzig-stjernen rappet til fra tjue meter, men skuddet strøk Buffons høyre stolpe.

- For en åpning på kampen. Direkte fotball, det er fysisk fotball, og det er sjanser i begge ender, jublet Asbjørn Myhre da klokka ikke hadde passert mer enn ni minutter.

- Bajas

Den gode intensiteten fortsatte, men de store sjansene uteble i resten av første omgang.

I andre omgang fortsatte de knallharde duellene. Svenskene dunket til - italienerne falt - og svenskene fyrte seg opp på grunn av italienernes falling.

Både italienerne på banen og benken viftet mot dommer Cüneyt Çakir slik at Marcus Berg skulle få sitt andre gule kort etter dueller med Giorgio Chiellini og Daniele De Rossi.

- Jeg får gult kort for at jeg prater. De får ingenting selv om de er ti stykk som prater i hver eneste situasjon. De forsøkte å få meg ut, selvfølgelig, og det skjønner jeg, sa Marcus Berg til Aftonbladet etter kampen.

I den ene situasjonen virket De Rossi å ta seg til ansiktet etter å ha fått en ball i ansiktet. Lagkameratene signaliserte at Marcus Berg hadde brukt albuen.

- Han står og vifter med albuene, Verratti. Bajas, sa Kanal 5-ekspert Anders Svensson.

Drømmebytte

I stedet skulle Jakob Johansson, som kom inn for Albin Ekdal, bare bruke tre minutter på å sette inn sitt første landslagsmål.

Ola Toivonen la ballen til rette for Johansson. AEK Athen-spilleren brant til - via Daniele De Rossi - og i mål.

- Det er Jakob Johansson som ikke har vært mange minutter på banen. Den går via en Italia-spiller, som setter Buffon ut av spill. Hans første landslagsmål, skrek Max-kommentator Asbjørn Myhre.

I stolpen fra Italia

Italia var derimot nære å slå tilbake umiddelbart.

Matteo Darmian mottok ballen 20 meter fra mål etter et hjørnespark. Backen dundret kula i metallet.

- Den treffer faktisk leggen til Sebastian Larsson og går akkurat ti centimeter ut slik at den går i stolpen og ikke i mål. Så det er ikke noe å si på at svenskene hadde marginene med seg i denne matchen, sa Thomas Myhre i Max' studio etter kampen.

Italia fortsatte å presse, men de store sjansene etter stolpeskuddet uteble.

- For en kamp vi får på San Siro hvor Italia må angripe, sa Asbjørn Myhre.

Returoppgjøret spilles førstkommende mandag.

Går Sverige videre blir det i så fall det første VM-sluttspillet uten Italia siden 1958.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer