Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveriges fotballkvinner tapte mot Ukraina

Svensk sjokktap i VM-kvalifiseringen

Sveriges kvinnelandslag i fotball skulle ta et nytt steg mot VM-sluttspill, men avga i stedet sine første poeng med et sensasjonelt 0-1-tap i Ukraina.

SMELL: Kosovare Asllani og Sverige tapte mot Ukraina tirsdag. Her under en landskamp mot Norge. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SMELL: Kosovare Asllani og Sverige tapte mot Ukraina tirsdag. Her under en landskamp mot Norge. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Dermed er forspranget på tre poeng til Danmark borte foran høstens innspurt, selv om svenskene ble tilkjent 3-0-seier da streikende dansker uteble fra lagenes første møte.

Inntil tirsdag lå det an til at svenskene kunne tape med to mål i bortekampen mot Danmark 4. september og likevel være gruppevinner. Nå ser det ut som Sverige må ta poeng i den kampen for å gå rett til VM.

Kampen i Lviv ble utsatt en halv time på grunn av et kraftig skybrudd. Sverige fant aldri spillet sitt da kampen først kom i gang, og vertenes kaptein Darina Apanasjtsjenko ble matchvinner da hun scoret etter et dribleraid i slutten av første omgang.

Svenskene var aldri veldig nær utligning.

- Vi er veldig skuffet. Vi må heve oss for å komme til VM, sa stjernen Kosovare Asllani.

Dansk storseier

Danmark gjorde jobben og slo Ungarn 5-1 i Viborg. Det er fortsatt bråk i kulissene i det danske laget, men på banen går det på skinner. Nadia Nadim (2), Simone Boye Sørensen, Theresa Nielsen og Pernille Harder scoret.

Sverige og Danmark har begge 15 poeng når to kamper står igjen. I slutten av august spiller de hjemme mot henholdsvis Kroatia (Danmark) og Ukraina (Sverige) før de gjør opp om gruppeseieren samme dag som Norge spiller trolig gruppefinale mot Nederland.

En spiller som ikke stiller opp for Danmark i storkampen mot Sverige er veterankeeper Stina Lykke. Hun offentliggjorde tirsdag kveld at landskampen mot Ungarn ble hennes siste.

Kroppen sa stopp

- Kroppen sier fra. Det har den egentlig gjort lenge, men jeg valgte å overhøre den fordi hjertet mitt banker for fotball, sa hun til DR Sporten.

Hun spilte 81 landskamper for Danmark og var en av heltene på laget som i fjor sommer vant EM-sølv.

- Stine har vært enormt viktig for oss, så dette er supertrist, men jeg godtar hennes valg, sa kaptein Harder.

Italia og Spania er de eneste europeiske lag som har sikret VM-billett før sommeren. I alle de fem andre gruppene lever spenningen til høstkampene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media