Medisinering av norske langrennsløpere:

Svensk skandale: Nekter å fortelle om egen astmabehandling

Holder opplysningene unna den internasjonale granskingskommisjonen.

HERLIG SVENSK GLEDE: Vi deler gjerne svenskenes jubel over OL-gullet i Sotsji, men det hadde vært fint om den svenske olympiske komiteen (SOK) også hadde delt hemmeligheten med alle om hvordan Sverige best mulig behandler luftveisplager hos langrennsløpere. SOK har nektet å gi disse planene til den internasjonale  granskingskommisjonen som har undersøkt medisineringen i norsk langrenn. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
HERLIG SVENSK GLEDE: Vi deler gjerne svenskenes jubel over OL-gullet i Sotsji, men det hadde vært fint om den svenske olympiske komiteen (SOK) også hadde delt hemmeligheten med alle om hvordan Sverige best mulig behandler luftveisplager hos langrennsløpere. SOK har nektet å gi disse planene til den internasjonale  granskingskommisjonen som har undersøkt medisineringen i norsk langrenn. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RETT etter at alle påstander om at norsk langrenn medisinerte friske utøvere ble tilbakevist av en uavhengig internasjonal granskingskommisjon, fortsatte den svenske langrennssjefen Johan Sares nedsnakkingen av naboen:

- For meg føles det veldig rart at man skal bruke legemidler om man ikke er syk, sa Sares til den svenske avisa Expressen i går ettermiddag, og avslørte med en eneste setning at astmabehandling innen utholdenhetsidrett ikke akkurat er hans spesialområde. Så har da Sveriges langrennssjef selv ingen medisinsk bakgrunn og fleiper med at han som gammel hockeyspiller knapt har tatt en skitur siden han gikk på barneskolen.

Da er det på tide å kutte ut følelsene og forholde seg til fakta. For i virkeligheten er det ingen friske norske løpere som er blitt medisinert.

Det passer bare for noen fortsatt å framstille det slik.

OM den svenske langrennsjefen skulle føle for å bli med tilbake til virkeligheten, kan han slå opp på side 20 i rapporten fra granskingskommisjonen. Der står det medisinsk faglige svaret på det store spørsmålet i denne saken; altså om det ble gitt medisin til friske norske løpere for at de så skulle prestere bedre i løypa:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer