FÅR SONE ETTER VM:  Petter Northug får sone etter VM. Den tidligere svenske skikongen Per Elofsson er ikke overrasket, men reagerer likevel på det. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet/NTB Scanpix.
FÅR SONE ETTER VM: Petter Northug får sone etter VM. Den tidligere svenske skikongen Per Elofsson er ikke overrasket, men reagerer likevel på det. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet/NTB Scanpix.Vis mer

Svensk skihelts reaksjon: - Han må dømmes som alle andre

Northug får sone etter VM.

(Dagbladet): Tidligere i kveld kunne Adressa fortelle at Petter Northug slipper å sone under ski-VM i Falun. I stedet får skiesset sone med fotlenke hjemme etter at sesongen er ferdig.

- Vår søknad om soning med fotlenke er innvilget. Det vil skje etter sesongen, sier manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

I Sverige reagerer den tidligere skiløperen Per Elofsson sånn på at Northug får vente med soningen til sesongen er over.

- Det var vel ganske ventet at han skulle få en slik straff. Slik jeg har forstått det, var det visse omstendigheter som kunne formilde straffen, eller i alle fall gjøre det slik at han fikk sone straffen etter VM. Det går ut på om man har en sesongavhengig jobb eller ikke, sier Per Elofsson til Expressen.

Det var 4. mai at skiesset krasjet sin Audi med 1,65 i promille. 9. oktober ble Northug dømt til 50 dager ubetinget fengsel. I tillegg fikk han bot på 185 000 kroner i Sør-Trøndelag tingrett.

- Det han har gjort - å kjøre med promille, er forkastelig. Det er ikke noe snakk om det, men han må dømmes som alle andre. Jeg kan ikke tenke meg at det er formidlende omstendigheter bare fordi han er en kjent idrettsmann. Derimot har de anvendt seg av den delen, som gjør at de kan flytte soningen til et mer passende tidspunkt.

Samtidig er mannen med tre VM-gull på at Northug er positiv å ha med i mesterskapet.

- Han er han profil som trekker publikum. Han er spektakulær og har alltid hatt en skarp tunge, som skaper overskrifter. Det er en viktig profil for arrangøren å ha med seg.