.UENIGHET: Det er delte meninger om Petter Northugs verdenscup-nekt.Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
.UENIGHET: Det er delte meninger om Petter Northugs verdenscup-nekt.Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Svensk skilegende: - Infeksjon i den norske leiren

Torgny Mogren spekulerer i Northug-saken.

(Dagbladet): Det er ikke bare i Norge hvor Petter Northugs utestengelse fra verdenscupen vekker oppsikt og skaper debatt.

Hos våre naboer i Sverige har en rekke av de største skiprofilene ytret sine meninger. Én av dem er legenden Torgny Mogren, som vant verdenscupen sammenlagt i 1986/87.

Han mener det er noe som skurrer i den norske leiren.

- Det er synd at de ikke ar kommet til enighet. Det trist for langrennssporten. Northug er en av frontfigurene og har et navn som klinger bra. Vi får se om det løser seg til neste mesterskap, sier Mogren til Expressen.

KRITISK: Den svenske langrennslegenden Torgny Mogren mener det er noe som skurrer i den norske leiren. Foto: Lars Eivind Bones
KRITISK: Den svenske langrennslegenden Torgny Mogren mener det er noe som skurrer i den norske leiren. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Innerst inne trodde nok de fleste at de skulle bli enige, men det er vanskelig å vite. Det føles som det ligger noe mer bak, en infeksjon i leiren som ligger og gror. Noe vi ikke kjenner til. Det er små konflikter som gjør at det blir som det blir, tror den svenske veteranen.

Delte meninger Norges landslagssjef Vidar Løfshus hevder imidlertid at tonen mellom Northug og landslaget er god.

- Vi har hatt en god dialog med Petter og vært enige om mye. Sist jeg snakket med ham, var han fornøyd med den sportslige friheten han har fått, sier Løfshus til Dagbladet.

- Jeg er veldig overrasket om det har forandret seg siden sist vi snakket. Dermed er det nok de kommersielle hensynene som har ødelagt her. Og der er det nok Coop som har presset på, tror landslagssjefen.

Skipresident Erik Røste fortalte til Dagbladet i går at saken er ferdigbehandlet og ikke noe Norges Skiforbund kommer til å bruke mer tid på.

Likevel tror majoriteten av svenskene at Northug blir å se i verdenscupsirkuset også til vinteren.

- Jeg tror ikke døra er helt stengt. Jeg håper man finner en løsning slik vi får med sportens største profil, sier Sveriges landslagssjef Rikard Grip til Expressen.

- Jeg er egentlig overbevist om at han kommer til å gå. Jeg er 90 prosent sikker på at Petter går verdenscup til vinteren. Det er bare snakk. Derfor kan jeg ikke springe rundt og bry meg om slike nyheter, supplerer Calle Halfvarsson.