NORSK DOMINANS? Slik så det ut da Petter Northug tok gullet på 15 kilometeren under VM på ski 2013. Både norske og svenske eksperter tror på norsk storeslem også i Sotsji. Foto: BJØRN LANGSEM
NORSK DOMINANS? Slik så det ut da Petter Northug tok gullet på 15 kilometeren under VM på ski 2013. Både norske og svenske eksperter tror på norsk storeslem også i Sotsji. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Svensk skilegende advarer mot OL-nedtur: - Pass dere Norge!

Men Dagbladet spår OL-fest - sjekk gulltipsene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Norske medier har i sedvanlig stil spådd et norsk gullrush under OL i Sotsji. De fleste spår også at Norge vil sette ny OL-rekord i Russland.

ANDRE MEDALJER: I tillegg til 15 gull tror vi at Norge tar 26 sølv- og bronsemedaljer.Langrenn kvinner: I tillegg til gullene Marit Bjørgen og Therese Johaug tar, vil det bli flere medaljer på denne duoen. Lagsprintlaget vil stå på pallen og vi har tro også på medalje til Ingvild Flugstad Østberg. Til sammen seks sølv- og bronsemedaljer.Langrenn herrer: Martin Jonsrud Sundby og Petter Northug er gullfavoritter i tøffe oppgjør. I tillegg til teamsprintmedalje tar denne duoen en medalje til. I tillegg til gullene - to sølv- og bronsemedaljer. Skiskyting kvinner: Tora vil få flere turer til medaljeseremonien. Også for stafett og individuelt. Fire sølv- og bronsemedaljer.Skiskyting herrer: Emil blir konge, men også Ole Einar Bjørndalen og Tarjei bø henter medaljer. Fire sølv- og bronsemedaljer.Alpint: Vi kan håpe, men ikke tro på Henrik Kristoffersen-medalje. Aksel Lund Svindal sikrer en medalje til.Hopp: Anders Bardal styrer hoppgutta mot medalje også i laghopp.Kombinert: Vi tror det blir medaljefangst uten individuelt gull. Samlet tre sølv- og bronsemedaljer.Freestyle: Tiril Sjåstad Christiansen og Andreas Håtveit har gullsjanser i slopestyle, med vi tror de må nøye seg med å stå på pallen. To sølv- og bronsemedaljer. Snowboard: Silje Norendal kan så avgjort ta gull, men vi tror «bare» på medalje. Med Torstein Horgmo ute, tror vi Helene Olafsen eller Ståle Sandbech kan klare det. To sølv- og bronsemedaljer.Curling: Gutta i buksene vil slå fra seg og kan ta gull. Vi tror på medalje.Vurdert av Dagbladets sportsredaksjon.

13 gull fra 78 medaljeøvelser fra Salt Lake City for 12 år siden er det beste Norge har gjort i et OL. I Sotsji er det 98 medaljeøvelser. OL-rekorden har Canada som tok 14 på hjemmebane i Vancouver 2010.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn