Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk skilegende slakter sine egne: - Henger ikke med

Ny fiasko for herrene.

(Dagbladet): Svenske langrennsløpere fikk en opptur da Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson vant verdenscupsprinten i slovenske Planica søndag.

For herrene gikk det verre: De hadde ingen løpere i finalen.

Verken laget til Teodor Peterson og Calle Halfvarsson, eller Gustav Nordström og Anton Lindblad, lyktes med å komme til finaleløpet.

- Det er altfor dårlig. Det er en selvfølge at Sverige skal ha to lag i sprintstafetten i verdenscupen, sier SVT-eksperten Anders Blomquist.

Den svenske skilegenden Torgny Mogren er inne på det samme, skriver avisa Expressen.

- Nå ligger vi langt, langt bak i køen. Vi henger ikke med. Vi har ikke utviklet oss i riktig retning sier Mogren til Radiosporten.

28. plass i verdenscupen Heller ikke Norge kom på pallen i gårsdagens herresprint, som ble vunnet av Italia. Men de norske herrene har allerede bevist mye denne sesongen. Det samme kan ikke sies om de svenske gutta.

Beste blå-gule herreløper ligger på 28. plass i verdenscupen. Det er Emil Jönsson, som har 143 poeng. Norge har de tre første plassene representert ved Martin Johnsrud Sundby (1422 poeng), Finn Haagen Krogh (872 poeng) og Petter Northug (801 poeng).

Sist en svensk herreløper var på pallen var 15. februar 2015. Da ble Marcus Hellner nummer tre på 15 kilometer fristil i Östersund. Forrige seier kom 14. mars 2014.

Sykdom og skader - Samtidig har det vært mye sykdom og skader. Men vi må nok gå over herresiden, og kanskje gjøre det samme som damene gjør, sier Mogren til Radiosporten.

Han tror det vil ta tid før svensk herrelangrenn er på topp igjen.

- Det ser ikke ut som om noen er i nærheten av å kunne ta steget opp på det nivået der vi er vant til å se svenske herreløpere, sier Mogren.

Lyspunktet er Stina Nilsson som leder verdenscupsprinten foran tre norske jenter. Nilsson har 374 poeng. På de neste plassene følger Ingvild Flugstad Østberg (316 poeng), Maiken Caspersen Falla (280 poeng) og Heidi Weng (207 poeng).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media