Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk skistjerne angrer på VM-opplegg: - Jeg gråt på kveldene

Johan Olsson tilbrakte sju uker uten familien før VM i Falun. Denne sesongen tar han med hele familien på treningssamling. 

ØYEBLIKKET: Johan Olsson krysser målstreken til gull på 15 kilometer i Falun-VM. Han mener gullet ikke var verdt å holde seg borte fra familien i sju uker under oppkjøringen i forkant. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
ØYEBLIKKET: Johan Olsson krysser målstreken til gull på 15 kilometer i Falun-VM. Han mener gullet ikke var verdt å holde seg borte fra familien i sju uker under oppkjøringen i forkant. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske langrennsløperen Johan Olsson (36) gikk drastisk til verks før VM på hjemmebane i fjor.

Etter å ha fått store deler av sesongen spolert, reiste han bort fra familien sju uker før mesterskapet i Falun. Barna kjente nesten ikke igjen Olssons ansikt da han endelig kom hjem igjen.

Alene i Bruksvallarna gikk svensken 300 kilometer på ski i løpet av 15 dager. Opplegget ble sett på som uforståelig av flere. Men det betalte seg i form av edelt metall. På 15-kilometeren knuste han alle og tok gull.

Likevel er det tegn til anger hos Olsson.

- Selv om det endte med VM-gull så var det ikke verdt det, sier Olsson til svenske Expressen.

- Hvis man bare ser på resultatene så kan det virke som det var verdt det. Men den mentale påkjenningen var for stor. Det var utrolig slitsomt, sier Olsson.

For savnet av familien var stort. Veldig stort.

- Jeg gråt da jeg gikk og la meg på kveldene fordi jeg savnet barna så mye. Det kjentes ut som jeg la dem i stikken. Man kjente seg smålig, sier Olsson, som også tidligere har isolert seg fra familien.

Tilbake på landslaget

Olsson ga seg på landslaget mars i fjor for å satse på langløp. Det endte med skuffelse for svensken, som ikke stilte opp i et eneste renn på grunn av sykdom og skader.

April i år kom kontrabeskjeden om at Olsson hadde returnert til det svenske skilandslaget. Nå skal han satse for fullt mot VM i Lahti.

- Jeg har mye motivasjon igjen. Jeg synes det er så utrolig morsomt å trene. Det er verdens beste jobb dette her. Jeg har kjent under hele denne sesongen at jeg har lengtet tilbake, sa Olsson da.

Familien er med

Han forteller at han kommer til å tilbringe fem uker i Bruksvallarna også denne sesongen. Hele januar går med til trening der, men det er en forskjell fra treningstiden før Falun-VM. Denne gangen er nemlig kona og ungene med på lasset til Bruksvallarna.

- Selv om det mentale var veldig tøft i 2015, så var treningen fantastisk. Så jeg vil gjøre det samme igjen. Men denne gangen skal jeg for pokker også nyte det, sammen med familien en del av tiden, sier Olsson.

Johan Olsson har vunnet seks OL-medaljer og sju VM-medaljer i løpet av karrieren. Han står over Tour de Ski denne sesongen.

VM i Lahti avholdes fra 22. februar til 5. mars neste år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!