Svensk skistjerne snakker for første gang ut etter dødskrasj

- Det har vært tungt.

SNAKKER UT: Svenske Daniel Richardsson møtte pressen i Sverige for første gang etter ulykka som kostet vennen livet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SNAKKER UT: Svenske Daniel Richardsson møtte pressen i Sverige for første gang etter ulykka som kostet vennen livet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den svenske skiløperen Daniel Richardsson ble vitne til at en nær venn ble kjørt ned og drept av en bobil i midten av juli. Richardsson ble selv påkjørt og senere behandlet for blødning i låret og en smell i kneet.

Daniel Richardsson hjalp en venn og noen familiemedlemmer som hadde punktert rett utenfor Richardssons hjemsted Iggesund da ulykken skjedde. Nå snakker han for første gang ut om den tragiske hendelsen på en pressekonferanse i Sverige.

- Idretten betyr lite i en slik sammenheng. Det har vært tung, sier han ifølge svenske Expressen.

- Når man får perspektiv på det hele så gjør idretten mye, med venner og slik. Å komme tilbake til den hverdagen er utrolig viktig. Det kjennes veldig godt å være her, det er en slags terapi å komme tilbake til hverdagen, sier Richardsson.

Han forteller at OL var det store målet før dødsulykken skjedde, og at han håpet å kjempe om medalje der. Men nå har han ingen mål om å nå noen resultater i mesterskapet.

Richardsson har blant annet vunnet OL-gull med Sverige under 4 x 10 km stafett i Vancouver i 2010.