Svensk skøytestjerne skulle redde norsk EM-seier

Johan Röjler dropper Peter Mueller.

(Dagbladet.no): Svenske Johan Röjler har trent med det norske landslaget og ble sekundert av Norge-trener Peter Mueller under EM i januar.

Nå sier svensken stopp med umiddelbar virkning, skriver Nerikes Allhanda.

Han avbryter samarbeidet blant annet fordi han føler Mueller ville styrke de norske sjansene ved å bruke svensken som en brikke under 10 000 meteren under Hamar-EM.

- Det skjedde en merkelig episode under EM som fikk meg til å tenke og ta denne beslutningen, sier Röjler til avisa.

To norske løpere lå i tet før svensken skulle gå ut i par med italienske Enrico Fabris.

-  Peter sa til meg at jeg ikke fikk gjøre mitt eget løp. Norge lå på første og andreplass på 10 000 med Lasse Sætre og Øystein Grødum, og Peter syntes ikke jeg skulle gå ut så hardt. For da var det en risiko i at jeg dro med meg Fabris til en bra tid som skulle sprekke norsk gull og sølv. Jeg ble overrasket, sier svensken.

Han trosset Mueller, men fikk likevel ikke til noe bra løp og Norge tok dobbelseier.

Under OL oppsto det nye problemer, da Mueller ikke kunne sekundere svensken fordi amerikaneren offisielt bare representerte Norge.

VIL IKKE HA MUELLER SOM TRENER LENGER: Johan Röjler likte ikke beskjeden om å gå ut sakte under EM. Foto: Scanpix
VIL IKKE HA MUELLER SOM TRENER LENGER: Johan Röjler likte ikke beskjeden om å gå ut sakte under EM. Foto: Scanpix Vis mer

Den svenske avisa skriver at Röljer er kritisk til Muellers lederstil på landslaget. Svensken mener amerikaneren gjorde forskjell på løperne, slik at blant andre Röjler ble skadelidende.

- Treningsprogrammet har bidratt til at jeg ikke har prestert, sier Röljer.