Frida Karlsson

Svensk skrekk forandrer alt

Frida Karlsson gråt og dro hjem etter straffen. Men nå er det ikke Tour-fiaskoen som er verst for henne.

UTSLÅTT: Frida Karlsson har trøbbel i tynn luft. For OL er det atskillig verre enn straffen i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB
UTSLÅTT: Frida Karlsson har trøbbel i tynn luft. For OL er det atskillig verre enn straffen i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er bare trist når Frida Karlsson gråter bak tribunen i Oberstdorf etter å ha tabbet seg ut i løypa. Da hadde hun feid den kanskje hardeste konkurrenten Jessica Diggins i bakken etter et klossete sporvalg, og blitt straffet med tre minutters tillegg i tida.

Plutselig var Tour de Ski totalt ødelagt for den svenske skiyndlingen, men det var noe mer enn tabben og straffen som plager Frida på vei hjem:

  • Flyten og kraften i skigåinga hennes har forsvunnet.

Etter bare to renn i tynn luft er det vrient å kjenne igjen den unge løperen som for halvannen måned siden klarte det tilnærmet umulige; å slå Therese Johaug på distanseløp med individuell start.

Og da har det psykologiske spillet før vinter-OL forandret seg radikalt.

For det er en stresset og usikker Frida Karlsson som velger å gi seg midt i Tour de Ski.

DET stresset har lite å gjøre med gårsdagens regelbrudd. Frida i fri dressur i sporet er iblant litt mye for løperne rundt. Seinest i fjorårets VM-test i Falun var det hennes fall som blokkerte seierssjansene til Therese Johaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer