Svensk slakt: - Skremmende

Emil Iversen er ikke nådig overfor det svenske herrelandslaget. 29-åringen mener utviklingen er trist.

- TRIST: Emil Iversen er ikke nådig når han beskriver de svenske herrenes innsats i skiløypa den siste tida. Video: Kristoffer Løkås og Thomas Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LYGNA (Dagbladet): - Det er bare en stor katastrofe, uttalte Calle Halfvarsson til NRK under årets Tour de Ski.

Langrennssesongen har generelt vært svært trist for de svenske herreløperne.

De har knapt vært inne på topp ti i verdenscupen. Faktisk har tosifret plassering blitt normalen for landet som tradisjonelt sett har vært en av de argeste konkurrentene til de norske herrene.

STAVTRØBBEL: Emil Iversen fikk en røff start da han gikk sitt første skirenn siden november, Udnes Weng-tvillingene kopierte hverandre i løypa og mange kjemper nå tøffe kamper for å kvalifisere seg til VM som går av stabelen om halvannen måned. Video: Kristoffer Løkås / Thomas Haarstad / Andreas Særsland Vis mer

Skremmende

I de siste mesterskapene (Lahti 2017, Pyeongchang 2018 og Seefeld 2019) har Sverige én bronsemedalje. Det er en vanvittig forskjell fra da de håvet inn 14 medaljer fra Val di Fiemme i 2013, Sotsji i 2014 og Falun i 2015.

Og kontrastene til kvinnelandslaget, som kriger helt i toppen både i sprint og distanse, kunne knapt vært større.

Emil Iversen har fått med seg resultatene. Og han er ikke nådig overfor de svenske herrene:

- Det er skremmende å se hvor dårlig de svenske herrene er. De blir dårligere og dårligere for hvert år. Det er faktisk trist å se at det de kjemper om nå er verdenscuppoeng, sier Iversen til Dagbladet.

FÅR IVERSEN-KJEFT: Calle Halfvarsson . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR IVERSEN-KJEFT: Calle Halfvarsson . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

29-åringen, som selv gikk på en smell fredag, bruker ord som trist, helt utenfor og kjedelig når han beskriver den svenske innsatsen, og sier at det er ekstra trist med tanke på Sveriges langrennshistorie.

- Jeg har mye gode kamerater i Sverige, og vi vil ha dem med i kampen. De er fryktelig langt unna nivået de som gikk på Sverige for noen år siden.

- Hva tror du at det kommer av?

- Det har jeg ikke peiling på. Jeg tipper de trener for dårlig.

Klæbo-støtte

Johannes Høsflot Klæbo tok seieren på Lygna fredag - nok en gang etter en spennende duell med Erik Valnes.

Klæbo har latt seg imponere av russerne i Tour de Ski, men også den regjerende sprintmesteren i OL og VM er skuffet over naboene i Sverige:

STØTTER IVERSEN: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STØTTER IVERSEN: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er utrolig kjipt å se at de gjør det så dårlig. Jeg hadde håpet at de kanskje skulle være oppe der. Foreløpig ser det mørkt ut, men jeg håper at de klarer å ta seg sammen. De gjør det bra på damesiden, men vi får bare håpe at herrene greier å se hva damene gjør riktig så de kommer opp igjen, sier Klæbo til Dagbladet.

  • Tour de Ski avsluttes denne helga, mens de norske utøverne skal gå Norgescup på Lygna lørdag og søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer