Norge - Sverige, kl. 20.45

Svensk slakt av Ullevaal

Mikael Lustig: - Den er jättedålig.

KVELDENS KAMPARENA: Ullevaal-gresset kan virke grønt og fint på overflaten, men svenskene er ikke fornøyde. Her fra Norges trening i går. Foto: Tore Ulrik Bratland
KVELDENS KAMPARENA: Ullevaal-gresset kan virke grønt og fint på overflaten, men svenskene er ikke fornøyde. Her fra Norges trening i går. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer
  • Norge - Sverige, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge og Sverige møtes i kveld i EM-kvalifiseringen på Ullevaal stadion. På overflaten kan gressmatta virke grønn og fin - til tross for at det bare er mars. Men da de svenske spillene trente på nasjonalarenaen i går, ble de ikke uten videre imponert.

I dag skaper baneforholdene overskrifter i Sveriges største avis - Aftonbladet.

«Klart for fest, men stjernene slakter den norske nasjonalarenaen», heter det på sportscoveret av papiravisa. Flere av de svenske spillerne uttaler seg om banen.

MISNØYE: Aftonbladet bruker i dag sportscoveret på banefoholdene på Ullevaal.
MISNØYE: Aftonbladet bruker i dag sportscoveret på banefoholdene på Ullevaal. Vis mer

- Den er verre enn hva jeg hadde forventet meg. På midten var den veldig sørgelig, sier kaptein Andreas Granqvist.

- Matchbildet kan bli avhengig av hvordan forutsetningene er. Vi skal forsøke å spille bra fotball, men det kan bli mer rett fram.

Høyrebacken Mikael Lustig er svært kritisk til banen:

- Den er jättedålig, sier han.

- Vi vet ikke hvordan den komme til å se ut etter fem eller ti minutter, eller hvordan ballen kommer til å stusse. Det er ekstremt mye sand på den.

- Likt for begge

Driftssjef for Ullevaal stadion - Øyvind Sakshaug - henviser til Svein Graff - direktør for kommunikasjon og samfunn i Norges Fotballforbund - når Dagbladet tar kontakt. I en SMS skriver Graff:

- Banesjefen og hennes stab har gjort en kjempejobb, og vi må ikke glemme at vi er i mars måned. Baneforholdene er like for begge lag, og nå fokuserer vi på kampen.

Midtbanespiller Jimmy Durmaz sier han er forundret:

- Ja, det er jeg faktisk. De har lenge visst at vi skulle spille denne kampen, så de kunne ha forberedt seg bedre.

På en pressekonferanse i går var Norges midtstopper, Håvard Nordtveit, mer positiv enn de svenske spillerne.

- Det er første gang jeg har sett matta så langt i år. Med den kulda som har vært her kan vi ikke forlange de samme forholdene som i Spania. Det går likevel an å spille fotball utpå her. Det er et av de fokusene vi ikke tenker så mye på, at matta ikke passer oss. Den passer oss uansett sett forhold, synes jeg.

Positiv Lagerbäck

Trener Lars Lagerbäck sier:

- Jeg synes de har gjort en kjempejobb med tanke på at den er såpass bra. Det er likt for begge lag. Om matta blir sprunget opp under kampen, så er det noe man må være oppmerksom på og tilpasse seg. Spillerne har sikkert vært rundt og spilt på dårligere baner enn dette.

På den samme pressekonferansen opplyste Graff at Ullevaal stadion er utsolgt i kveld, det vil si rundt 26.000 tilskuere. Mens Norge åpnet EM-kvaliken med 1-2-tap for Spania, vant Sverige 2-1 over Romania på Friends Arena.