Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk sliteseier på Malta

Reddet av selvmål.

SLITESEIER: Zlatan Ibrahimovic og Sverige måte slite seg til en knepen borteseier mot Malta.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darrin Zammit Lupi
SLITESEIER: Zlatan Ibrahimovic og Sverige måte slite seg til en knepen borteseier mot Malta.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darrin Zammit Lupi Vis mer

|||Det kunne blitt surt for «Søta Bror», men et selvmål gjorde at Sverige halte i land en 1-0-seier borte mot Malta i onsdagens VM-kvalifiseringskamp.

Svenskene var så sikre, så sikre på seier. Nordens største avis, Aftonbladet, hadde på sin egen TV-kanal et innslag med sine tre utsendte reportere i Malta.

De tippet i tur og orden 7-0, 7-0 og 5-0......

Men så enkelt ble det slett ikke. Først 10 minutter før full tid falt avgjørelsen.

Innbytter Marcus Berg skjøt i malteseren Ian Azzopardi, ballen skiftet retning og satte Maltas keeper ut av spill.

Dermed ble det 1-0 til Sverige. I helgen sørget Zlatan Ibrahimovic for seier etter scoring fire minutter på overtid.

Og uten scoringen i Malta kunne Sverige sagt farvel til VM-sluttspill i Sør-Afrika. Nå har de satt press på Portugal for alvor og stiler mot 2.-plassen i gruppa. Den gir rett til omspillskamp.

Danmark fører an i gruppen og Danmark er Sveriges neste motstander i Parken 10. oktober.

Sverige eide ballen mot Malta, men visste ikke alltid hva de skulle gjøre med den. Det hele var mektig dårlig fra svenskenes side. De produserte noen sjanser uten at de fikk ballen i mål. De måtte ha hjelp av en rødkledd en fra Malta. Onsdag var det den scoringen som reddet Sverige fra den totale fiasko.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling