Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Svensk smørebom i VM, her skjønner Calle Halfvarsson at løpet er kjørt

- Jeg sleit veldig.

VAR HELT I TET: Marcus Hellner krongler med skibyttet, Calle Halfvarsson er åp vei ut i front. Så stopper skiene helt.  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
VAR HELT I TET: Marcus Hellner krongler med skibyttet, Calle Halfvarsson er åp vei ut i front. Så stopper skiene helt.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lahti (Dagbladet): Det ville seg ikke helt for svenskene på dagens tremil i Lahti. Marcus Hellner fikk en fin sjuendeplass, men var ikke fornøyd.

- En sjuendeplass er vel ikke noe, sier Hellner til Dagbladet, men kom i det minste langt bedre ut av det enn sine lagkamerater.

Calle Halfvarsson ble nummer tjue, Jens Burman 22 og Daniel Rickardsson 23.

Rett etter løpet gikk de svenske gutta rett i krisemøte med smørerne.

- De er bra i fartsstilling, men de lugger når man skøyter på dem. Det er veldig spesielt, det er som om de liksom ikke vil gå når man skal ut og trykke i snøen. Da lugger det, men de går fort når man står i fartsstilling, sier Calle Halfvarsson til Dagbladet.

Kjente det med en gang

Halfvarsson var nummer tre inn til skibyttet, så stoppet det helt for ham. På de siste femten kilometerne tapte han 2,5 minutter.

- Hvor tidlig kjente du at dette ikke gikk?

- Ganske tidlig. På vei ut av stadion syntes jeg at jeg kjente at skiene lugget. Det var kanskje likt for alle, men jeg syntes det fløt bedre for de andre, sier Halfvarsson.

- Det var grunnen til at du tapte så mye tid?

- Ja, jeg sleit veldig fort på skøytedelen, selv om jeg ikke syns det gikk spesielt fort.

Har ingen svar

Halfvarsson og de andre svenskene mente de samme problemene med skiene var der under sprinten også.

I så fall har svenskene gått på to smørebommer på rad. Og det på et føre som ikke er det aller vanskeligste å treffe på.

- Etter sprinten snakket vi om det med en gang. Det kommer litt an på skivalg også, og vi opplevde at det var bra. Charlotte var også veldig fornøyd med sine ski i dag. Jeg har ikke noe annet svar akkurat nå, sier landslagssjef Rikard Grip.

- Det er lett at det er små, små saker som man ikke har råd til på dette nivået. Man må ha helt optimalt utstyr om man skal være med der oppe og krige.

- Hva gjør dere nå?

- Først og fremst må vi komme oss tilbake til smørebussen, så får vi snakke oss gjennom det. Så får vi bygge en strategi på hvordan vi skal gå videre.

Håper de løser det

Calle Halfvarsson og de andre svenskene tror smøerne har løst problemene til de neste VM-løpene. I morgen er det lagsprint, tirsdag og onsdag er det individuelle starter i klassisk stil.

- Noen ganger har man bra ski, andre ganger har man ikke bra ski. Sånn er det, det er en materialsport vi holder på med, sier Halfvarsson.

- Daniel og jeg skal prate med smørerne nå og høre hva de tenker om dette. Vi vet jo at de gjør sitt beste for at vi skal ha så bra utstyr som mulig, men nå ble det likt både på sprinten og nå, så det er en liten miss. Det kommer sikkert til å bli bra til onsdag i hvert fall. Håper jeg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media