Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i Lahti 2017:

Svensk smørefiasko:
- Guttene vant bronse, men smøreteamet tapte et gull

Sverige uten glid på stafetten.

SMØREFIASKO: Johan Olsson åpner opp om den svenske smørefiaskoen som preget dagens krise-etappe. Video: Lise Rafaelsen / Reporter: Øyvind Godø Vis mer

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Sverige så til å ha smurt seg fullstendig vekk på stafetten for herrer i VM, men berget bronse til tross for enorme problemer på klassisketappene.

Daniel Rickardsson tapte 37 sekunder på sin første etappe, og etterpå var han helt klar på at han ikke var i nærheten av å ha god nok glid.

- Han gjør jobben, men gliden er så dårlig. Det føles som om man aldri får ski som gjør jobben. Trist, sier SVT-ekspert Anders Blomqvist.

- Gliden var altfor dårlig. Jeg kjente at de var for sterke og Russland og Norge hadde helt andre greier enn jeg hadde. Jeg ble veldig sliten på siste runden, sier Rickardsson selv.

SPENNENDE: Niklas Dyrhaug om Sundby-rykket i den nervepirrende innspurten av dagens 30 kilometer. Video: Lise Rafelsen / Reporter Øyvind Godø Vis mer

Trist

Og den vonde drømmen, eller «For et svensk mareritt», som Expressen skriver, bare fortsatte.

Johan Olsson tapte og tapte på sin andre etappe, og vekslet over halvannet minutt bak Norge og Russland i tet.

- Det var ille. Veldig ille. Jeg har ikke hatt konkurransedyktige greier under skiene. Jeg så de andre kunne gå i sporet, mens jeg tapte enormt, sier Olsson.

- Det er trist å se på Johan Olsson nå, sier NRKs Jann Post.

Positivt: På skøytedelen så det bedre ut for svenskene. Marcus Hellner tok inn en del tid på den første av de to fristilsetappene, og på fjerde ble det en kvartett som skulle gjøre opp om bronsen.

Det fikset Calle Halfvarsson da Matti Heikkinen falt i siste sving.

- Det var nok en helhet. Jeg tror nok vi har bommet på skivalg eller klister i dag, sier smøresjef Urban Nilsson etter løpet.

- Guttene har vunnet bronse, mens smøreteamet har tapt et gull. Det kan det absolutt ha vært, sånn føles det nå, sier Nilsson.

Langvarig svensk trøbbel

Føret var vanskelig i Lahti i dag, det var løst og trått. Sverige har slitt med smøringen, spesielt på herresiden, under hele mesterskapet.

Norge traff godt med skiene etter to etapper, det samme kan man si om Russland.

De svenske herrene tok med dette sin første medalje i VM.

Live-published photos and videos via Shootitlive

DESPERATE?: De norske damene har tatt fem gull av fem mulige, svenskene derimot, står uten gull så langt i VM. Dermed har svenskene måtte høre den norske nasjonalsangen mange ganger, og har helt «glemt« sin egen. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media