Johaug-anken:

Svensk sportskommentator:
- De fine ordene under VM slår tilbake på Johaug

Dagens Nyheters Johan Esk tror støtten Therese Johaug fikk under VM, nå slår tilbake på henne.

ANKET: Sportskommentatoren Johan Esk tror støtten Johaug fikk i løpet av VM, kan være en av årsakene bak FIS' anke. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ANKET: Sportskommentatoren Johan Esk tror støtten Johaug fikk i løpet av VM, kan være en av årsakene bak FIS' anke. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag morgen meddelte FIS at de anker Therese Johaugs dom på 13 måneder.

I pressemeldingen skriver forbundet at dommen fra Norges Idrettsforbunds domsutvalg er «på den lave enden av skalaen for rimelige sanksjoner». De ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før CAS har ferdigbehandlet saken.

I svenske aviser spekuleres det rundt årsaken bak anken og tiden det vil ta før saken kommer opp.

Den svenske sportskommentatoren Johan Esk lister opp tre grunner han mener ligger bak FIS' valg om å anke.

- Skiforbundet vil være med å påvirke hvor lenge sportens største stjerner utestenges. De mener straffen var i underkant av straffeskalaen. Og til sist har jeg en teori om at de fine ordene som kom under VM nå slår tilbake på Johaug, skriver Esk i en kommentar på Dagens Nyheter.

Med sistnevnte årsak henviser han til støtten som flere gullvinnere kom med til dopingutestengte utøvere – noe som ga Esk følelsen av at de rammede landene sendte ut signaler om at de ikke jukser - de er bare uheldige.

- Det her tyder på en tonedøvhet innenfor sporten. Det skaper også et bilde av situasjonen som forbundet ikke vil ha, skriver Esk videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer