SYK: Hanna Falk må innse at sesongen er over for hennes del.Foto: SCANPIX/AFP/RAIGO PAJULA
SYK: Hanna Falk må innse at sesongen er over for hennes del.Foto: SCANPIX/AFP/RAIGO PAJULAVis mer

Svensk sprinthåp slått ut av Twar

Sesongen er over for Hanna Falk.

(Dagbladet): Svenskenes sprinthåp Hanna Falk mister resten av langrennssesongen på grunn av en Twar-infeksjon, skriver Expressen.

En skuffende sesong har endt i sykdom, og nå må 22-åringen innse at hun ikke kan konkurrere mer i år.

- Jeg har ant at noe har vært galt, fordi infeksjonen har vart så lenge. I starten trodde jeg det var en vanlig forkjølelse, og tok ikke antibiotika. Men nå har jeg fått bekreftet at jeg har Twar. Det har vært en tøff og vanskelig tid, og det kommer det fortsatt til å være. Tross alt er det godt å få vite hvorfor jeg har vært syk, energiløs og ikke kunnet prestere i skisporet, sier Hanna Falk selv.

Ubestemt tid
Twar er en luftveisinfeksjon som gjerne starter med sår hals og heshet.Deretter kan det gå noen dager eller opptil et par uker før bronkitt eller lungebetennelse setter inn.

I noen tilfeller kan tretthetssymptomene vare i flere år.

Landslagslege Magnus Dyrborn sier også til Expressen at det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta før Hanna Falk er helt frisk igjen.

Ingen konkurranser
- Jeg er litt piggere nå, den verste utmattelsen har gitt seg, men jeg er ikke frisk, sier Falk.

- Jeg tar antibiotika nå, og kommer til å gjøre det i en drøy måned til. I den tiden blir det ingen konkurranser og lite trening. Jeg håper at det skal være nok for å gjøre meg frisk og at jeg blir kvitt alle bakterier, sier hun.

I romjula fortalte Gunde Svan at mysteriet rundt hans langvarige sykdom kunne vise seg å være løst med en Twar-diagnose.

Svan fortalte senere at også kona og datteren hans ble rammet av samme infeksjon.