MYSTISK SYKDOM: Jesper Modin sliter med bihulene, og legene finner ikke ut hva som feiler ham. - Det hadde vært lettere å brekke benet, sier Modin. Foto: AFP Photo / Michal Cizek / NTB Scanpix
MYSTISK SYKDOM: Jesper Modin sliter med bihulene, og legene finner ikke ut hva som feiler ham. - Det hadde vært lettere å brekke benet, sier Modin. Foto: AFP Photo / Michal Cizek / NTB ScanpixVis mer

Svensk sprintstjerne sliter med mystisk sykdom

- Hadde vært lettere å brekke benet.

(Dagbladet): Jesper Modin har slitt med en mystisk bihulesykdom i over ett år, og legene finner ikke ut hva som feiler 24-åringen.

- Det hadde vært lettere å brekke benet og hadde visst når jeg var tilbake. Denne mellomtingen er veldig slitsomt. Jeg kan trene, men kjenner meg ikke pigg i kroppen. Det er klart det er frustrerende, sier Modin til den svenske avisen nsd.se.

Han har prøvd diverse behandlingsmetoder etter at sykdommen kom i november i fjor, men ingenting har hjulpet. Han skal prøve å starte årets sesong, men vet ikke hvordan det vil gå.

- Jeg har vært i dårlig form i hele sommer, i hele høst. Vi får se hvordan det går, jeg aner ikke. Det er med blandede følelser jeg går inn i denne sesongen, sier Modin.

- Det har føltes halvdårlig. Det har vært litt som å kjøre med håndbrekket på, sier han.

På spørsmål om han aldri har mistet motivasjonen for å trene, svarer han:

- Nei, definitivt ikke. Jeg synes det er utrolig kult å gå på ski. Selvsagt er det ikke like kult når det går tungt, men jeg håper det slipper opp underveis i sesongen. Det er mange har hatt tunge høster og likevel hatt veldig bra sesonger. Jeg vet at det kan snu, sier han.