Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk stjerne forfølges av forelsket voldsmann

Franskmann flyttet til Susanna Kallurs hjemby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Noen nøyer seg ikke bare med å beundre idrettsstjerner gjennom tv-skjermen. En 26-årige franskmann skaper frykt i Susanna Kallurs hjemby Falun.

Mannen er blitt arrestert to ganger siden han flyttet til Sverige, og nekter å dra hjem før han får snakket med europamesteren på 100 meter hekk.

Ifølge Expressen har mannen fortalt til politiet at han er forelsket i den 25-årige friidrettsstjernen, og at hans høyeste ønske er å få kontakt.

Arrestert i går

Han flyttet til den svenske byen 9. oktober. Han har klart å bli arrestert to ganger i Sverige, etter episoder med jenter på 19 og 9 år og et slagsmål med en vaktmester.

Kallurs far, Anders, kontaktet politiet da franskmannen meldte seg på friidrettstadionen. Han ville ha en autograf og et treff. At friidrettsstjernen ikke er interessert betyr lite - inntil han får får bekreftet det ansikt til ansikt.

- Det spiller ingen rolle. Jeg blir her til jeg får truffet henne, sier mannen til politiet.

Kallur blir passet på av politiet i Falun. Franskmannen ble løslatt i går ettermiddag, etter å ha blitt siktet for episodene med to jenter i byen.

TOK EM-GULL I AUGUST: En franskmann skaper problemer for Susanna Kallur, den svenske jenta som her ble europemester på 100 meter hekk i Göteborg i august. Foto: Scanpix/Reuters
TOK EM-GULL I AUGUST: En franskmann skaper problemer for Susanna Kallur, den svenske jenta som her ble europemester på 100 meter hekk i Göteborg i august. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Da dro han straks bort til Kallurs treningsområde og havnet i bråk med en vaktmester som ikke ville slippe han inn.

- Hen er arrestert misstenkt for mishandling og trusler, sier politijurist Peter Jonsson til den svenske avisa.

Ikke tilfeller i Norge

Svein-Arne Hansen er Norges friidrettspresident, og kjenner ikke til liknende tilfeller med norske friidrettsstjerner.

- Nei, det har jeg aldri hørt om i Norge. Det ville jeg ha visst. Men idrettsstjerner oppfattes jo av noen på linje med filmstjerner, sier Hansen til Dagbladet.no.

Friidrettssjef Ketil Tømmernes er forberedt på at beunderere kan bli slitsomme også i Norge.

- Den tilgangen på informasjon man har i samfunnet er veldig, veldig høy. Det skaper utfordringer man ikke hadde for ti år siden. Dette er sånt vi må takle, dersom noe slikt dukker opp, sier Tømmernes.

image: Svensk stjerne forfølges av forelsket voldsmann