Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jim Gottfridsson utvist mot Norge:

Svensk stjerne raser, og TV3-kommentator langer ut: - Det er helt utrolig!

Fikk rødt kort etter takling på Sander Sagosen.

SINT:Jim Gottfridsson taklet Sander Sagosen  og fikk rødt kort. Etterpå var han sint. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SINT:Jim Gottfridsson taklet Sander Sagosen og fikk rødt kort. Etterpå var han sint. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sverige - Norge 25-28

ZAGREB (Dagbladet): Norge måtte vinne med fem for å ha håp om semifinale i håndball-EM, og dermed var det skuffede norske spillere som møtte pressen til tross for seier.

Skuffet var også Sverige-spillerne - deriblant Jim Gottfridsson som fikk direkte rødt kort etter en takling på Sander Sagosen i 2. omgang.

Jim Gottfridsson var ikke bare skuffet, han var også forbanna.

- Dommeren gir rødt kort og jeg må bare akseptere det. Jeg treffer ham (Sagosen) i brystet, ikke på nesa som han signaliserer. Hadde jeg truffet nesa ville den ikke stått rett ut som den gjør nå, sier Gottfridsson til Dagbladet.

- Overspilling?

- Det er mange som kaster hodet bakover for å beskytte seg. Jeg vet ikke. Men jeg synes ikke det er rødt kort. Ikke i nærheten faktisk, sier Gottridsson.

Sverige er klare for semifinale etter at Frankrike slo vertene fra Kroatia etter at Norge - Sverige ble spilt.

Liker ikke video

De makedonske dommerne valgte å stoppe spillet, se på video, for deretter å gi det røde kortet. TV-reprisene viste at svenske Gottfridsson trolig hadde en god sak.

Da Gottfridsson likevel fikk det røde kortet, etter at dommerne hadde vurdert på video, ble også TV3-kommentator Daniel Høglund høyrøstet.

- Vi har jo sett dommere gi rødt kort på ting som aldri er rødt, men her holder det med to minutter, gutter. Nei, de klinker til med rødt, vet du. Det er helt utrolig, det har vi sett tidligere i mesterskapet og. Når de først har videobevis, når du først har teknologien til stede og så greier du likevel å vurdere så ræva! Det er helt merkelig, sa Høglund på direkten.

Gottfridsson forteller følgende til Dagbladet etter kampen:

- Hva skal jeg si? Dommerne må jo være hundre prosent sikre og det fatter jeg ikke at de kan være. Noe av sjarmen med håndball blir borte ved at dommere skal se video tre-fire ganger per kamp. Spesielt når de ikke treffer med avgjørelsene likevel, sier Gottfridsson.

Sander Sagosen oppsummerer situasjonen slik:

- Jeg satser og får et slag i halsregionen. Det er opp til dommerne å vurdere. De fikk jo sett video av det, sier Sagosen til Dagbladet.

- Hvordan opplever du kampen?

- Det er kjipt. Jeg er langt nede nå. Vi vinner med tre, men måtte ha minst fem. Vi hadde alle muligheter, men var ikke skarpe nok, sier Sagosen.

- Filming

Det var til tider hett mellom de norske og svenske spillerne i kampen. Og etterpå kom de med beskyldninger mot hverandre. Gottfridsson mente han ble feilaktig utvist.

Flere norske spillere mente svenskene falt lett i dueller.

- Jeg hadde blant annet en tidligere lagkamerat som filmet litt, men sånn er det i håndballen. Jeg synes vi skal være fair, sier Kristian Bjørnsen til Dagbladet.

Norge reiser nå etter at de ble nummer fire i pulja.

Fakta: Sverige – Norge 25-28 (11-12)

Arena Zagreb

2000 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås – Sander Sagosen 3, Bjarte Myrhol 7, Henrik Jakobsen, Kent Robin Tønnesen 5, Magnus Jøndal 3, Kristian Bjørnsen 2, Magnus Gullerud, Gøran Sørheim, Gøran Johannessen 1, Christian O’Sullivan 4, Eivind Tangen 2, Harald Reinkind, Magnus Abelvik Rød 1, Espen Lie Hansen.

Toppscorer Sverige: Jerry Tollbring 6.

Dommere: Slave Nikolov/Gjorgij Nachevski, Makedonia.

Utvisninger: Sverige 3 x 2 min. og ett rødt kort (Jim Gottfridsson), Norge 6 x 2 min.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!