Nye klipp etter omstridt møte:

Svensk stjerne takket Trump

Golfstjerna Annika Sörenstam møtte Donald Trump dagen etter angrepet på Kongressen. Nå har det blitt publisert klipp fra møtet.

MØTE: Golfstjerna Annika Sörenstam takket Donald Trump i et møte 7. januar. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB
MØTE: Golfstjerna Annika Sörenstam takket Donald Trump i et møte 7. januar. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Dagen etter angrepet på Kongressen mottok den svenske golfstjerna Annika Sörenstam utmerkelsen «Presidential Medal of Freedom» fra daværende president Donald Trump i Det hvite hus. Nå melder Expressen at nye klipp gir et innblikk i hva som ble sagt under møtet.

- Annika Sörenstam er en banebrytende idrettsutøver - en ekte golflegende, sa Trump i en tale etter å ha plassert medaljen rundt halsen på Sörenstam, ifølge den svenske avisa.

- Det begynte allerede før hun ble født, sies det, noe som er interessant. Mora hennes spilte golf da hun var gravid, og som Annika har sagt: «Jeg fanget opp slagets rytme», sa Trump.

LEGENDE: Sörenstam anses som en av verdens beste kvinnelige golfspillere gjennom historien. Foto: Cliff Hawkins / AFP / NTB
LEGENDE: Sörenstam anses som en av verdens beste kvinnelige golfspillere gjennom historien. Foto: Cliff Hawkins / AFP / NTB Vis mer

Hyllet Trump

Videre skriver Expressen at Sörenstam takket Trump for hans støtte til kvinnelige golfspillere, og for hans arbeid som president.

- Jeg vil takke deg for alt du har gjort for dette landet, sa hun og la til at Trump har gjort en god jobb i forbindelse med håndteringen av coronakrisa, samt hyllet ham for å ha lyktes i å få på plass vaksiner så raskt.

Møtet ble dokumentert av i forbindelse med innspillingen av TV-programmet «In depth with Graham Bensinger», og de første klippene ble nylig publisert.

BEVIS: Forsvarerene til Donald Trump la fram videobevis for at stormingen av Kongressen var planlagt lenge før talen. Video: AP Vis mer

Kritisert

Sörenstam ble kritisert etter å ha mottatt utmerkelsen fra Donald Trump i januar. Sjefredaktør Peter Wolodarski i Dagens Nyheter skrev blant annet at han mente at Sörenstam burde ha kastet medaljen.

- Motta en medalje fra en president som oppfordret til et voldelig angrep på den amerikanske kongressen, det demokratiske hjertet i landet. Skammer ikke Annika Sörenstam seg? Kast medaljen, raste Wolodarski.

Under en pressekonferanse onsdag, sa Sörenstam følgende om møtet:

- Jeg ser ikke tilbake på hva som skjedde den gang. Vi alle vet at det er en ny president i USA, og vi tenker på framtida. Det er det som er det viktigste, sa Sörenstam.

TAKKER: I sin siste tale som president for USA, gir Donald Trump ordet til førstedame Melania Trump. Video: AP Vis mer

Comeback

Frihetsmedaljen deles ut til enkeltpersoner i USA som har utmerket seg særlig. Blant andre Elvis Presley, Neil Armstrong, Martin Luther King jr., Michael Jordan og Tiger Woods har mottatt utmerkelsen, som har blitt delt ut siden 1963.

Sörenstam anses som en av verdens beste kvinnelige golfspillere gjennom historien. Svensken har vunnet hele 74 turneringer på LPGA-touren og står med 10 seirer i majorturneringer. Hun har også vært ranket som nummer én i verden. Torsdag deltar hun i sin første proffturnering på 13 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer