Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett:

Svensk stjerne viser seg fram etter bisarr skade: - Tenkte det var helt risikofritt

Skadd i sofaen en måned etter at hun la opp.

LA OPP: Sanna Kallur la opp som hekkeløper i februar, men opplevde nylig at hun skadet seg, i sitt eget hjem. Foto: Tobias Röstlund / TT 
LA OPP: Sanna Kallur la opp som hekkeløper i februar, men opplevde nylig at hun skadet seg, i sitt eget hjem. Foto: Tobias Röstlund / TT  Vis mer

(Dagbladet): Hekkeløperen Susanna «Sanna» Kallur (36) har vært et av Sveriges største friidrettsnavn de siste åra og har verdensrekorden på 60 meter hekk innendørs med 7,68 sekunder.

Nylig opplevde hun trolig sin mest spesielle skade - til tross for at har lagt opp og at hun ser tilbake på en skadeplaget karriere.

Kallur besvimte nemlig mens hun lå hjemme og så på tv, og endte opp med å plante ansiktet i gulvet. Det skriver hun på Instagram.

- Skadene forfølger meg stadig. Denne gangen skjedde det foran tv-en. Jeg lå og «zappet» og jeg tenkte det var helt risikofritt. Så ser jeg en sykehus-serie og detaljerte bilder fra en operasjon, skriver Kallur.

Hun forteller videre at hun fikk assosiasjoner til sin egen operasjon i 2012.

- Jeg føler meg ikke helt i hundre, setter meg opp med hodet mellom kneene, besvimer og «face-planter» i gulvet. PS: Jeg føler meg bra nå, men har tydeligvis noe å bearbeide, skriver Kallur, som viser seg fram med et forslått ansikt.

Den svenske friidrettsutøveren la opp i forrige måned. Hun avsluttet en lang karriere med innendørs-EM.

- Jeg har bestemt meg. EM neste fredag blir mitt siste løp, sa Kallur til SVT.

Etter mange år med skadebekymringer lyktes 36-åringen med å gjøre comeback foran OL i Rio. Deretter bestemte hun seg for satse mot innendørssesongen med EM i Beograd som det store målet.

Hun ble nummer 8 i sitt siste mesterskap.

Fakta: Kvinner, 60 m hekk:

1) Cindy Roleder, Tyskland 7,88, 2) Alina Talaj, Hviterussland 7,92, 3) Pamela Dutkiewicz, Tyskland 7,95, 4) Hanna Platitsyna, Ukraina 7,96, 5) Isabelle Pedersen 8,01, 6) Ricarda Lobe, Tyskland 8,03, 7) Nadine Visser, Nederland 8,04, 8) Susanna Kallur, Sverige 8,14.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media