Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk stjerneback byttet klubb mot sin vilje: - Jeg er i sjokk

Erik Karlsson skal kommende NHL-sesong spille for San Jose Sharks, meldte klubben torsdag på sitt nettsted. Stjernebacken forlater Ottawa etter ni sesonger.

MOTVILLIG: Den svenske stjernebacken Erik Karlsson byttet NHL-klubb torsdag. Etter ni sesonger hos Ottawa Senators skal han spille for San Jose Sharks. Foto: Billy Hurst, AP / NTB scanpix
MOTVILLIG: Den svenske stjernebacken Erik Karlsson byttet NHL-klubb torsdag. Etter ni sesonger hos Ottawa Senators skal han spille for San Jose Sharks. Foto: Billy Hurst, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er i sjokk. Jeg trodde aldri denne dagen skulle komme. Det er en trist dag for meg og min familie, sa Karlsson på en pressekonferanse og gjorde det klart at han bytter klubb mot sin vilje.

- Jeg ønsket ikke å forlate Ottawa, men jeg respekterer klubbens beslutning. De gjorde det veldig tydelig i hvilken retning de ønsker å gå, og at jeg ikke er del av de planene.

Han gjorde det klart at han vil yte sitt aller beste for San Jose Sharks.

- Det er veldig uvanlig at en spiller av hans kaliber blir tilgjengelig, sier San Joses sportsdirektør Doug Wilson om svensken.

Karlsson har to ganger, i 2012 og 2015, vunnet Norris-trofeet som sesongens beste back i NHL.

I bytte får Ottawa Senators løperne Chris Tierney og Rudolfs Balcers, backen Dylan DeMelo og juniorspilleren Josh Norris. Den canadiske klubben får også to draftvalg, ett i 2019 og ett i 2020.

Sharks får i tillegg til Karlsson også løperen Francis Perron.

Karlsson har ett år igjen av kontrakten, og det har vært knyttet overgangsrykter til ham siden forrige sesongs overgangsvindu. Senators byttet ham bort rett før sesongoppkjøringen starter.

Karlsson har notert 518 målpoeng, langt flere enn noen annen back i tiden siden han kom til NHL i 2009.

SESONG 3 #05: Mange har aktivert wildcard denne runda, og vi går gjennom de mest interessante spillerne i hvert ledd. Er det på tide å kvitte seg med Salah? Hva gjør vi med Harry Kane? Gjest er Sindre Meldalen. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!