Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk storseier uten skadd Zlatan

Kjemper om andreplass i gruppa bak suveren Nederland.

I FORM: Johan Elmander og Sverige hadde ingen problemer med å slå Moldova. Foto: EPA/TUDOR IOVU
I FORM: Johan Elmander og Sverige hadde ingen problemer med å slå Moldova. Foto: EPA/TUDOR IOVU Vis mer

Med to scoringer ble Johan Elmander en sentral brikke i Sveriges 4-1-seier over Moldova i EM-kvalifiseringen fredag.

Seieren var av det enkle slaget for svenskene, men like fullt viktig. Med tre nye poeng holder de avstand til Ungarn i kampen om 2.-plassen i gruppe E bak suverene Nederland.

Svenskene stilte også uten Zlatan Ibrahimovic i Erik Hamréns 4-2-3-1-system.

1-0 kom etter 11 minutter og var signert Ola Toivonen. PSV-proffen fikk ballen midt på Moldovas banehalvdel, dro seg framover og banket ballen i mål med høyrefoten.

Hodebry Toivonen skapte mer hodebry for vertenes forsvar etter en halvtimes spill. Han serverte Johan Elmander, som på elegant vis rundet av Igor Armas og prikket ballen inn i det lengste hjørnet.

Like mye dyktighet trengte den ferske Galatasaray-spilleren da han økte til 3-0 etter 58 minutter. En liten dytt var det som skulle til for å styre Sebastian Larssons skudd i mål.

- Jeg synes at vi spilte fantastisk bra. Vi sto opp og kriget som et lag, sa tomålsscorer Johan Elmander.

- Vi hadde full kontroll. De hadde noen skumle sjanser og scoret ett mål, men vi kan spille perfekt i 90 minutter. Denne seieren fortjente vi, mente Elmander.

Markant Til tross for et markant svensk overtak, fikk også Moldova litt nettsus å juble for. Sverige-forsvaret hang ikke med, og Igor Bugaev gjorde 1-3 like etter Elmanders andre scoring.

Det var likevel aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Alexander Gerndt fikk et kvarter for Elmander og takket for sjansen ved å sette inn 4-1 to minutter før slutt.

Tobias Hysén fikk overraskende sjansen fra start, men fikk trøbbel med høy puls som aldri gikk ned og ble byttet ut fem minutter før pause.

På fem kamper har Sverige 12 poeng. Det er tre mer enn Ungarn, som har én kamp mer spilt, og seks bak Nederland. De oransje har vunnet alle sine seks kamper.

(NTB)