Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk suksess

Svenske Ylva Nowén (27) startet slalåmsesongen som andrepuljekjører - fordi Trine Bakke skjøv henne ut. Nå har hun slått tilbake og vunnet tre av fire renn. - Men jeg er ikke så mye dårligere enn Ylva. Snart slår jeg henne, sier Trine til Dagbladet etter gårsdagens 11. plass i Lienz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tror trener Erik Skaslien også.

- Ylva Nowén hadde en dårlig sesong i fjor og Trine var bedre enn henne. Nå har den svenske jenta fått noen gode plasseringer. Da går resten av seg sjøl. Jeg ser et stort utviklingspotensial i Trine. Og jeg er ganske sikker på at hun snart holder samme nivå som Ylva.

Trine var ikke helt fornøyd med 11. plassen i går.

- Men sammenliknet med fjorårssesongen ligger jeg godt an, sier Trine Bakke.

OL-medalje

- Jeg pleier aldri å være i form før mot slutten av januar.

- Tør du snakke om OL-medalje nå?

- Ja, hvorfor ikke? Innen februar er jeg i toppform. Med fullklaff i begge omganger kan alt skje. Når Ylva Nowén kan forbedre seg såpass mye, bør jeg greie det samme, sier Trine.

- Hva har den svenske jenta greid som du foreløpig ikke klarer?

- Jeg har snakket mye med henne, og det virker ikke som hun har gjort noe spesielt. Det handler veldig mye om sjøltillit.

Trine mistet noen treningsøkter før jul på grunn av et vondt håndledd. Derfor blir det godt med noen harde treningsøkter hjemme i Trondheim i nyttårshelga. Det vil hjelpe på stabiliteten.

Ta sjanser

- Ennå svinger det for mye. I går kjørte jeg en god 1. omgang og lå på sjetteplass 43 hundredeler bak Nowén. Men i finalen ble jeg for passiv. Jeg greide ikke å angripe svingene nok - og da renner hundredelene på.

- Dette er litt typisk meg. Jeg blir litt forsiktig og kjører sjelden ut. Det hadde vært bedre å sjanse mer og satse på en topplassering. Så får jeg heller godta å gå på trynet noen ganger, sier Trine Bakke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!