Svensk superstjerne fikk brev av fortvilet mamma: - Nå overlater jeg deg til Gud

Gustafsson åpner seg om selvmordstankene og sin brutale oppvekst.

SVENSK SLÅSSKJEMPE: Alexander Gustafsson forteller om en brutal oppvekst i en ny bok. Her er UFC-fighteren i aksjon på hjemmebane i Tele2 Arena mot Anthony Johnson i fjor, en kamp han tapte. Foto: Scanpix
SVENSK SLÅSSKJEMPE: Alexander Gustafsson forteller om en brutal oppvekst i en ny bok. Her er UFC-fighteren i aksjon på hjemmebane i Tele2 Arena mot Anthony Johnson i fjor, en kamp han tapte. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenske Alexander Gustafsson er en av milliardindustrien UFCs største stjerner. I en ny bok som kommer ut på fredag forteller den 29 år gamle kampsportutøveren om veien mot toppen.

Det er en vei hvor motbakkene har vært mange. Allerede som 14-åring ble Gustafsson satt i isolat. Voldshandlinger preget oppveksten hans. Han var inn og ut av fengsel, eksperimenterte med hasj, kokain og andre narkotiske stoffer. Påkjenningen for mamma Eleonora var stor. Til slutt orket hun ikke mer og sendte et brev til ham mens han satt i fengsel.

- Alex, jeg klarer ikke å gå gjennom dette her en gang til. Nå overlater jeg deg til Gud, var ordene hun skrev til sønnen sin.

Et vendepunkt For Alexander var det en sterk opplevelse. En opplevelse som bidro til å endre livet hans.

- Det traff meg i hjertet. Hun brøt ikke kontakten, hun var fremdeles mammaen min, men hun sa at jeg måtte ta ansvar for mitt eget liv. Jeg måtte stå for valgene mine, forteller Gustafsson til Expressen.

29-åringen har tidligere snakket om sin bråkete fortid, men han har aldri åpnet seg på samme måte som han gjør i den kommende boka. Gustafsson deler nå historier fra livet på gata, hvor grove voldsepsioder var dagligdags. Han ble forsøkt knivstukket og brukte selv stikkvåpen på andre, mens kompiser fikk glassflasker knust mot hodene deres under slåsskamper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer