Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk supertalent kunne velge og vrake. Nå er han klar for Borussia Dortmund

Alexander Isak (17) har skrevet under for den tyske klubben. 

HAR SIGNERT: Alexander Isak er klar for tysk fotball. Foto: Borussia Dortmund
HAR SIGNERT: Alexander Isak er klar for tysk fotball. Foto: Borussia Dortmund Vis mer

(FourFourTwo): Det 17 år gamle stortalentet Alexander Isak har skrevet under for tyske Borussia Dortmund. Det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider.

- Alexander er et veldig talentfull spiss, som mange europeiske klubber ønsket å signere. Vi er veldig fornøyde med at han har valgt Borussia Dortmund. Både klubben og spilleren er overbevist om at denne overgangen har stort potensial, sier Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc.

Flere medier skriver at overgangssummen ligger på rundt 10 millioner euro (90 millioner norske kroner). Hvis dette stemmer, er det ny svensk rekord.

Siden Isak fortsatt er under 18 må overgangen spesialgodkjennes av Fifa, før den offisielt trer i kraft.

- Det siste året har vært ubeskrivelig. Jeg vil takke AIK og fansen for alle årene i klubben og jeg håper at våre veier krysses i framtiden, sier Isak ifølge svenske Expressen.

Isak kommer fra svenske AIK hvor han har nettet 13 mål på 29 kamper. For noen uker siden fikk han debuten på det svenske landslaget og brøt samtidig en 104 år gammel rekord som den yngste til å score for de gulblå.

«Det siste året har vært ubeskrivelig.» Alexander Isak

AIKs Alexander Isak (17) har fått sitt definitive gjennombrudd i Allsvenskan denne sesongen, og i Sverige håper mange at spissen vil ta opp arven etter superstjerne Zlatan Ibrahimovic.

Isak var lenge linket til Real Madrid, og mange trakk derfor paralleller til Martin Ødegaard. En svensk kommentator slaktet blant annet Ødegaard på Twitter da det ble diskutert om Real Madrid var riktig stoppested for Alexander Isak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling