SMERTEFULLT: Mjällby-backen Armin Aganovic ble angrepet av en streptokokkinfeksjon, og måtte tilbringe seks dager på sykehus. Foto: Ulf Ryd/Kvällsposten/Privat
SMERTEFULLT: Mjällby-backen Armin Aganovic ble angrepet av en streptokokkinfeksjon, og måtte tilbringe seks dager på sykehus. Foto: Ulf Ryd/Kvällsposten/PrivatVis mer

Svensk talent angrepet av kjøttetende bakterie

- Det kunne endt virkelig ille.

(Dagbladet): Mjällby-spilleren Armin Aganovic måtte tilbringe seks dager på sykehuset, etter at legene oppdaget en streptokokk-infeksjon i den ene stortåa hans, skriver Expressen.

Plaget av smerter oppsøkte 21-åringen sykehus for drøyt to måneder siden, og beskjeden han fikk var et lite sjokk:

- De sa det var streptokokker, eller morderbakterier (på svensk folkemunne, journ.anm.), som de kaller det. Jeg ble innlagt umiddelbart. Det kunne endt virkelig ille, med blodforgiftning, og da snakker vi virkelig farlige greier, sier Aganovic til avisa.

Til tross for tre dager på antibiotika ble ikke tåen bedre. Backen følte seg stadig verre.

- Legen kom inn og sa han hadde dårlig nytt. Bakterien hadde først angrepet tåleddet, men nå hadde den også nådd skjelettet. Jeg var skikkelig dårlig og måtte bli liggende i tre dager til, sier Aganovic.

- Jeg hadde enorm uflaks. Det var et lite sår, og det begynte med en betennelse. Bakteriene spredte seg, og så var det gjort. Jeg hadde ekstremt vondt, sier han til Expressen.

Nå er svensken tilbake på fotballbanen, og håper å kunne spille for Mjällby igjen så fort som mulig. Selv sier han han bare er glad for å kunne spille igjen i det hele tatt.

Såkalte gruppe-A betahemolyttiske streptokokker kalles noen ganger dødsbakterien eller «kjøtteter-bakterien» også på folkemunne i Norge, og det siste kallenavnet har bakterien fått nettopp fordi det i infeksjoner kan dannes giftstoffer som spiser opp hudvev og angriper indre organer.