Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk tap igjen

Sverige hadde favorittbåten i Volvo Ocean Race. Nå ligger de sist!

(Dagbladet.no): «Ericsson Racing Team» og svenskenes mann, Magnus Woxèn, seilte det de kunne i 15 dager, 21 timer og 23 minutter og la 5000 nautiske mil bak seg.

Men innsatsen var ikke god nok for svenskenes håp i Volvo Ocean Race. For båten ble slått av «Brasil 1» som kom i mål i Baltimore 11 minutter før svenskene. Dermed havnet båten på nest sisteplass på femteetappen.

Skuffet

Tidligere i ettermiddag sikret en skuffet skipper på «Pirates of The Caribbean», Paul Cayard, seg tredjeplassen på etappen.

- Det var ikke det vi siktet oss inn på. Vi vil så gjerne vinne noe i dette Ocean Race. Men selvsagt er det bra å være på seiespallen, sa Cayard etter målgangen.

Misfornøyd er helt sikkert også John Kostecki på «Ericsson Racing Team». Han rykket opp fra jobben som taktiker og overtok skipperjobben til Neil McDonald. Det hjalp ikke stort.

Ericsson hadde fjerdeplassen i lomma i går kveld, men klarte å rote det til for seg selv inn Chesapeake Bay. Dermed kom «Brasil 1» og Torben Graël snikende og kom seg altså inn til den første plassen utenfor pallen.

Smilet stivnet

- Jeg er helt sikker på at vi skal få til et bra resultat på denne etappen, sa svenskenes teamleder Magnus Olsson til Dagbladet etter at han hadde sendt båten av gårde fra Rio de Janeiro.

Etter en knallstart inne i havnebassenget gliste Olsson sitt brede og velkjente smil. Det gjør han neppe etter at svenskene på nytt må i tenkeboksen hvis de skal klare å hevde seg ytterligere på den videre seilasen mot finalen i Gøteborg i juni.

«Ericsson» kom sent på vannet og laget var klart knappe tre måneder før startskuddet smalt i Sanxenxo i Spania. Dèt har tydeligvis vært for lite. For Sveriges båt, som var favoritt før Ocean Race startet, har vært regattaens største skuffelse så langt.

PS: «ABN Amro Two» kom sist inn til Baltimore - en halvtime etter svenskene.

LYKKES IKKE MED NOE: Svenske Ericsson Racing Team får ikke noe til å stemme i Ocean Race.
NØYER SEG MED DRØMMEN: Magnus Woxèn er eneste skandinaven tilbake i Ocean Race. Nå må han nøye seg med drømmer og håpe på bedre utsikter for fremtiden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling