Svensk tennislegende satte karrierepunktum

Björkman takket av etter tap i Shanghai.

Fredag ble det endelige punktum satt for Jonas Björkmans tenniskarriere. Etter 17 år som proff la han opp med tap i Shanghai.

Svensken spilte sammen med makkeren Kevin Ullyett for å ta seg til semifinale i Masters Cup i Shanghai fredag. Men det polske paret Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski ble for sterkt.

Dermed måtte 36-åringen erkjenne at tenniskarrieren endte med tap. Etter 17 år på touren, seks singletitler og hele 54 doubletitler er det over.

- Så klart jeg er skuffet over at vi tapte. Samtidig ble det en stor «farvel»-greie med arrangøren, ATP og spillerne, sa Björkman.

Svensken klarte ikke helt å skjønne at det virkelig var over fredag.

- Jeg er jo fortsatt veldig i modusen når jeg nettopp har spilt. Kanskje jeg får følelsen om at det definitivt er over, om noen dager, sa han.

Fredag ble han hyllet av doublekonkurrenter, samt singlespillere som Roger Federer.

Nå vender han nesen hjem til Monaco, der han jobber som redaktør for et tennismagasin.

SLUTT: Jonas Björkman (t.h.) avsluttet en 17 år lang tenniskarriere og dermed også samarbeidet med doublepartner Kevin Ullyett med tap i Masters Cup fredag. Foto: AFP/Scanpix
SLUTT: Jonas Björkman (t.h.) avsluttet en 17 år lang tenniskarriere og dermed også samarbeidet med doublepartner Kevin Ullyett med tap i Masters Cup fredag. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

(NTB)

Svensk tennislegende satte karrierepunktum