Svensk travblogger: - Lionel var dopet i Oslo Grand Prix

Ifølge den anerkjente svenske travbloggeren Lennart Persson er den norske stjernetraveren Lionel tatt i doping, skriver Trav og Galopp-Nytt.

STERKE ANKLAGER: Den norske stjernetraveren Lionel er tatt i doping, Lennart Persson.  Foto: Gerard Forni/Ecuus Media
STERKE ANKLAGER: Den norske stjernetraveren Lionel er tatt i doping, Lennart Persson.  Foto: Gerard Forni/Ecuus Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det Norske Travselskap (DNT) har innkalt til pressekonferanse fredag formiddag på Bjerke. Lederen for DNTs avdeling for hestevelferd, sjefveterinær Anne V. Wangen og lederen for hestesportens utvalg for utredning av dopingsaker, Birgit Ranheim, vil være til stede sammen med styreleder Svein Morten Buer.

Det er hester som har stått under den franske travtreneren Fabrice Souloy som skal ha testet positivt i forbindelse med det svenske Elitloppet og Oslo Grand Prix.

- Ifølge de opplysningene vi har var et flertall hester som deltok i Oslo Grand Prix-helgen dopet. En av disse er Lionel, som ble nummer seks. Vi har også opplysninger om at Un Mec d'Heripre var dopet da den gikk til topps i forsøket og ble nummer tre i Elitloppet, skriver Persson i bloggen sin.

Lionel har kjørt inn 6,9 mill kroner siden han debuterte for Souloy i januar 2015.

Hesten har vunnet en rekke storløp i Frankrike, men har kun en start utenfor Frankrike i den perioden, og det var Oslo Grand Prix på Bjerke i juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer