Svensk trener avskriver Northug: - Får det tøft mentalt

Tror VM-kongen er sliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Dagbladet spurte den svenske landslagssjefen Rikard Grip hvem som kan utfordre Johan Olsson på dagens femmil.

Den svenske veteranen har vært i kjempeform dette mesterskapet.

- Det er mange. (Dario) Cologna og (Maksim) Vylegzjanin blir farlige. Jeg tror også (Martin Johnsrud) Sundby kan overraske. Det kommer til å være mange som er med og kjemper om gullmedaljen, sier Grip.

- Hva med Northug?

- Hvis det ikke snør eller kommer noe nedbør tror jeg Petter får det tøft. Han har gått mange løp under mesterskapet. Setter de andre opp en høy fart tidlig kommer det til å bli tøft for ham - spesielt mentalt. Det er tøft å lade opp batteriene og krige så lenge, forklarer Grip.

Uenig Den norske herretreneren Trond Nystad er ikke enig. Han tror Northug fortsatt er sugen å medalje og kan krige gjennom den tøffe femmila:

- Han er ekstremt oppadgående, og det er Petters fordel. Han har en påknapp og er veldig på når han er på. Når han er av og er på rommet slapper han bare av og lader batteriene.  Han er vant til denne settingen og skal være i veldig bra form, sier Nystad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.