ASFALTERT? Den svenske TV-kommentatoren Olof Lundh mener at gruppespillet var fikset og at det ble enklere for det norske landslaget, her ved Ada Hegerberg (t.v.) og Trine Rønning enn det ble for Sverige. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ASFALTERT? Den svenske TV-kommentatoren Olof Lundh mener at gruppespillet var fikset og at det ble enklere for det norske landslaget, her ved Ada Hegerberg (t.v.) og Trine Rønning enn det ble for Sverige. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Svensk TV-kommentator påstår at VM er fikset. Og at Norge fikk fordel

Kommer med harde påstander mot FIFA.

(Dagbladet): Den profilerte svenske fotballkommentatoren Olof Lundh i TV4 påstår at gruppespillet i kvinne VM er fikset, for at vertsnasjonen Canada skal gå lengst mulig i mesterskapet.

- Du har USA, Tyskland, Frankrike og Sverige på den ene siden. Så har du Norge, England på den andre - og vinneren av den kampen møter vinneren av Canda og Sveits. Det er latterlig. Det er slik det er i FIFA, sier Lundh i Fotbollsmagasinet.

- Asfaltert for Norge Canada slo Sveits 1-0 natt til mandag. Sverige er slått ut av mesterskapet.

Vinner Norge over England er Canada motstander i kvartfinalen søndag.

Lundh mener at Norge har dratt store fordeler av gruppeoppstillingen.

- Det er asfaltert for Norge helt til Vancouver og VM-finalen. Misser Norge denne sjansen, vil Even Pellerud gremme seg, sier Lund.

Topprangering Expressen forklarer utfallet av gruppeoppsettet og hvordan det rammet Sverige slik:

Sverige var rangert som et av verdens fem beste landslag. Det burde ha plassert laget i seedningsruppe en. I stedet valgte FIFA å anvende en kontinental kvote og ga Brasil plassen.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra FIFA om påstandene til Olof Lundh uten å lykkes.

Men Karen Espelund i NFF skriver i en sms til Dagbladet:

«Jeg vet ikke vet hva som ble gjort fra FIFA's side ettersom seedingen aldri har vært behandlet eller forelagt kvinnekomiteen i FIFA. Hvis det har vært gjort endringer som påstått fra svensk tv, så synes det svært merkelig», skriver Karen Espelund.

Trent på straffer Foran åttendels-finalen mot England mandag kveld kommer strafemarerittet fra EM-finalen i 2013 fram igjen. Da bommet både Trine Rønning og Solveig Gulbransen fra krittmerket.

Landslagstrener Even Pellerud forteller til Dagbladet at laget har trent på straffer foran kampen mot England.

Alle sluttspillkamper som ender uavgjort etter ekstraomganger avgjøres med straffesparkkonkurranse.