Norge - Sverige, kl. 20.45 tirsdag

Svensk TV-profil:
- Jeg ble overrasket

Olof Lundh om Martin Ødegaard: - Det hadde jeg aldri trodd om Lagerbäck i en sånn kamp.

TELLER NED: Martin Ødegaard og Norge møter Sverige på Ullevaal tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TELLER NED: Martin Ødegaard og Norge møter Sverige på Ullevaal tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Sverige, kl. 20.45 tirsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Ødegaard (20) var blant landslagsspillerne som ikke deltok på mandagens fellestrening på Ullevaal stadion. Han trente alternativt etter 1-2-tapet for Spania lørdag. Men det skal ikke være fare for Sverige-kampen tirsdag, hvis han får spille.

Den svenske TV-profilen og fotballeksperten Olof Lundh forteller at han ble overrasket da Ødegaard startet EM-kvalifiseringskampen mot Spania. Lundh jobber for Fotbollskanalen i Sverige og er på plass i Oslo.

TV-PROFIL OG EKSPERT: Olof Lundh. Foto: Tore Ulrik Bratland
TV-PROFIL OG EKSPERT: Olof Lundh. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Det var veldig spennende at Lars Lagerbäck satset på Ødegaard fra start. Det hadde jeg aldri trodd om Lagerbäck i en sånn kamp. Det var Spania borte. Ødegaard var ikke alltid med i Nations League i høst, så det overrasket meg, sier Lundh til Dagbladet.

På sosiale medier er Lagerbäck ofte blitt kritisert for ikke å bruke Ødegaard. Eksperter har påpekt at han ikke passer inn i svenskens filosofi. I den skal du løpe til «krampen tar deg». Eller satt på spissen: Det ene minuttet du har ballen i løpet av en kamp, er ikke det Lagerbäck ser på. Det er de 89 minuttene uten ball som betyr noe.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Spania-kampen var et signal om at Lagerbäck «faktisk har sett noe han liker», også av Ødegaards antatt svakere side, den defensive biten.

- Du så mot Spania at han ikke er verdens beste førsteforsvarer. På mange måter var det Ødegaard som gjorde en dårlig jobb i forkant av 0-1-scoringen. Du får noen minuser med ham. Men plussene er såpass mange at det vil være rart hvis han ikke starter mot Sverige, sier Mathisen.

Stor skala

Det svenske pressekorpset har rykket inn i Oslo i stor skala. Sverige har sin egen Ødegaard i Alexander Isak (19). Han er eiendommen til Borussia Dortmund i Tyskland, men er utlånt til Willem II i Nederland.

Om Ødegaard sier Lundh:

- Det er interessant at han har fått orden på karrieren når han nå har tatt noen steg ned (lånes ut fra Real Madrid til Vitesse). Vi er mange som sammenlikner ham med Isak, som også sto overfor et valg da en storklubb ville kjøpe ham. Med alt det innebærer av penger og status er det vanskelig å takke nei. Nå er både Ødegaard og Isak i Nederland.

- Hvor langt tror du Ødegaard kan nå?

- Han er fortsatt ung, og det er mange tilfeldigheter som styrer den internasjonale fotballen. Spesielt når du kjøpes av Real Madrid og alt som følger med dette. Kanskje blir han ikke den superspilleren som mange trodde han skulle bli da han slo igjennom og ble kjøpt av Real Madrid. Han kan likevel bli en bra spiller. Men det er ikke Zlatan-nivå, for å si det sånn.

Jesper Mathisen var blant dem som reagerte da Ødegaard ble tatt av banen tidlig i andre omgang mot Spania. Han tror likevel ikke at unggutten mister plassen mot Sverige.

- Jeg synes han ble veldig god etter hvert mot Spania. Jeg håper virkelig at han starter tirsdag, sier TV 2-eksperten.

- Jeg synes han åpnet famlende i Spania. Det var ikke en kamp som passet ham perfekt. Hjemmekampen mot Sverige tror jeg passer ham veldig mye bedre. Da vil han få ballen lenger opp på banen. Ingen andre spillere var i nærheten av å være så ballsikker som han var mot Spania. Han setter opp andre spillere, og så representerer han uforutsigbarhet hele tida. Jeg håper virkelig at han får muligheten igjen. Det har han fortjent, ettersom han har vært strålende i Nederland også.

Jevnt

Sverige åpnet EM-kvaliken med 2-1-seier over Romania på Friends Arena i Stockholm. Om styrkeforholdet mellom Norge og Sverige sier Lundh:

- Jeg tror lagene kommer til å ta hverandre ut lett. Du ønsker selvfølgelig å vinne, men fra svensk side tror jeg de gjerne tar imot uavgjort. For Norge har det vært tøft å spille mot Spania lørdag og så få en lang reisevei søndag. Sverige har vært preget av skader og spekulasjoner. Jeg tror det blir jevnt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer