FIKK LANDSLAGSDRAKT: Ida Björnstad fikk en drakt av denne typen.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FIKK LANDSLAGSDRAKT: Ida Björnstad fikk en drakt av denne typen.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Svensk tv-profil fikk pakke i posten av Northug

- Det føles viktig og stort.

(Dagbladet): Den svenske TV4-profilen Ida Björnstad fikk denne uka en helt spesiell pakke i posten. Petter Northug skal ha sendt henne en av skidressene sine for å støtte kampanjen Björnstad startet etter å ha blitt nummer åtte i Tjejvasan tidligere i år, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Björnstad, som er fra Storuman i Nord-Sverige, drømte om å bli en skihelt akkurat som Petter Northug er i dag. Men da behovet for nytt skiutstyr meldte seg etterhvert, hadde ikke familien hennes råd til å kjøpe det til henne.

Åttendeplassen i skiklassikeren Tjejvasan i år fikk henne til å ta et spesielt initiativ. Hun donerte da skiutstyret sitt til en aksjon for å hjelpe idrettstalenter med dårlig råd. Det tok ikke lang tid før idrettslag over hele Sverige kastet seg med i aksjonen.

Björnstad har hatt kontakt med Petter og teamet hans i hele år, og forteller til Aftonbladet at Northug ble begeistret med en gang han hørte om aksjonen hennes. Nå har han altså donert en skidress.

- Det føles heftig og stort, så klart. Jeg tror også han er en veldig snill og omtenksom person i bunn og grunn. Han bryr seg om andre mennesker. Det gleder meg at han vil bidra og være med på å gjøre en forskjell. Det føles stort og viktig, sier Björnstad til Aftonbladet.