Svensk tv-profil setter sinnene i kok i Sverige etter fotballkamp: - Fy faen, dere er patetiske

Sanna Lundell tar et oppgjør med svensk tribunekultur.

FLY FORBANNA: Sanna Lundell tok med barna på fotballkamp i Stockholm. Det vil hun ikke gjøre igjen. Foto: SANDBERG MAGNUS  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
FLY FORBANNA: Sanna Lundell tok med barna på fotballkamp i Stockholm. Det vil hun ikke gjøre igjen. Foto: SANDBERG MAGNUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I Sverige er derbykampene tøffe, store kamper, og det er ofte høy temperatur på banen og på tribunen. Det fikk den svenske journalisten Sanna Lundell oppleve, da hun i forrige uke dro på derbykampen mellom Hammarby og AIK i Stockholm.

Mens barna gikk inn med spillerne på banen før kampstart, hadde Lundell fått seg plass like ved der AIK-supporterne holder til på Tele 2 Arena. Der fikk hun sjokk.

- Altså, dere som aldri har vært på en derbykamp mellom AIK og Hammarby, ville fått sjokk. Så mye hat. Så mange ekle sanger om å hate. Så mange voksne menn som går sammen om å nedverdige og trykke ned. Fy faen, så patetiske dere er, skriver Lundell i et blogginnlegg.

- Et stort jævla problem

Lundell, som er sammen med skuespilleren Mikael Persbrandt, ramser opp flere sanger hun hørte AIK-fansen rette mot Hammarby-supporterne, der det blant annet blir sunget om å «drepe et djurgårdsbarn».

På bloggen sin skriver Lundell at hun ikke kan si om Hammarby-fansen var noe bedre eller ikke, da hun sto for langt unna til å høre.

- Uansett er det her et stort jævla problem for hele fotball-Sverige. Jeg har ikke noe som helst lyst til å ta med barna mine på kamp når det høres sånn her ut. Hvordan kan den dritten tillates, spør Lundell i sitt oppgjør mot den svenske supporterkulturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer