Marie Lehmann:

Svensk TV-profil: - Jeg ble drapstruet før idrettsgallaen

Marie Lehmann måtte ha politibeskyttelse.

BLE DRAPSTRUET: Marie Lehmann deler ut Sportspegelns pris på Idrottsgalan i Sverige hvert år, men ved forrige anledning var det drama i kulissene Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
BLE DRAPSTRUET: Marie Lehmann deler ut Sportspegelns pris på Idrottsgalan i Sverige hvert år, men ved forrige anledning var det drama i kulissene Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Marie Lehmann er et av Sveriges mest kjente tv-fjes, etter blant annet 16 år i SVT-sporten. Rett før den svenske idrettsgallaen i januar fikk hun kjenne på den negative siden av å være i søkelyset.

- Jeg ble drapstruet rett før gallaen, sier hun til Expressen.

- Trusselen ble sendt til tv-sporten, og det sto tidspunkt og sted, og hvilken metode som skulle brukes. Man visste nøyaktig når det var planlagt, og det var en trussel mot meg personlig, forteller Lehmann.

Overvåket

Ifølge den svenske avisa var det sivilkledd politi i Globen da 51-åringen skulle dele ut Sportspegel-prisen, og SVT hadde en reserve for Lehmann klar i tilfelle hun ikke skulle klare å gå på scenen.

- Det var et stort apparat i arbeid, familien min måtte bo på hotell, og hjemmet vårt ble også passet på av politi. Jeg var kanskje ikke så redd for min egen del, men man har jo ikke bare seg selv å tenke på. Det er vanskelig å sette ord på, det var en veldig ubehagelig følelse. Man innser at man ikke forstår noe av hvordan denne verden fungerer, sier hun.

- Politiet er helt overbevist om at jeg fikk trusselen fordi jeg er en offentlig person. Sannsynligvis er det noen som bare har slått på tven og bare bestemt seg for meg, sier Lehmann til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer