Friidretts-VM 2019:

Svensk tv-reporter i åpen krangel med friidrettspresidenten

- Jeg har aldri sagt det!

KRANGLET: Sebastian Coe, til venstre, var ikke enig i så mye av det SVT-reporter Stefan Åsberg kom med på søndagens pressekonferanse i Doha. Tl høyre, generalsekretæren i organisasjonskomiteen i Qatar, Dahlan Juma Al Hamad. Foto: Reuters/Ibraheem Al Omari/ NTB Scanpix
KRANGLET: Sebastian Coe, til venstre, var ikke enig i så mye av det SVT-reporter Stefan Åsberg kom med på søndagens pressekonferanse i Doha. Tl høyre, generalsekretæren i organisasjonskomiteen i Qatar, Dahlan Juma Al Hamad. Foto: Reuters/Ibraheem Al Omari/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): På stevnets siste kveld innkalte president Sebastian Coe i det internasjonale friidrettsforbundet IAAF til pressekonferanse på Khalifa stadion i VM-byen.

Coe har vært under hardt press, spesielt i hjemlandet England, og pressekonferanserommet var stappfullt av internasjonal presse.

Men det var en svenske som stjal oppmerksomheten.

- Vi hadde et planlagt intervju i går, som du avlyste fordi du ikke ville snakke om menneskerettigheter, du ville ikke snakke om politikk eller doping. Det var budskapet, og med det i tankene lurer jeg på hvordan du skal lede denne organisasjonen inn i framtida, åpnet den svenske SVT-reporteren Stefan Åsberg avslutningspressekonferansen med.

Coe så ut til å bli rødmusset i kinnene.

Sammen med generalsekretæren for organisasjonskomiteen i Doha, Dahlan Juma Al Hamad, hadde Coe brukt de første ti minuttene på å skryte av arrangementet og prestasjonene i VM.

- Jeg tror sporten vår er i ganske god form, var Coes konklusjon på avslutningskvelden.

Kranglet om avlysning

Men underveis i mesterskapet har de mørke skyene mer enn overskygget det som måtte være av topp-prestasjoner. Fire dager inn i mesterskapet, ble en av sportens aller mest mektige trenere, amerikanske Alberto Salazar og Nikes Oregon Project, trukket inn i en massiv dopingskandale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer