HADDE ANSVARET FOR ALSGAARDS LAG: Nå kan Johanna Ojala bli norsk landslagstrener.
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
HADDE ANSVARET FOR ALSGAARDS LAG: Nå kan Johanna Ojala bli norsk landslagstrener. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Svensk tv-stjerne aktuell som norsk landslagstrener

- Navnet har vært oppe, sier Vidar Løfshus.

SOGNEFJELL (Dagbladet): I går ble Roar Hjelmeset presentert som Norges nye kvinnelandslagstrener i langrenn de to neste årene. Nå jobbes det på spreng i Norges Skiforbund med å få på plass assistenten hans. 

Ett av ønskene til skiforbundet er at den som blir Hjelmesets assistent også kan være den som overtar som hovedtrener når han gir seg etter OL-sesongen i 2018.

Svenske Johanna Ojala er en av dem som er aktuell for jobben. 

- Ja, absolutt. Navnet har vært oppe, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Expressen. 

Ojala har tidligere vært trener for Thomas Alsgaards langløpslag, Team LeasePlan, og er sånn sett et ikke helt ubeskrevet blad i det norske langrennsmiljøet. 

Likevel er hun nok mest kjent som SVTs langrennsekspert. Siden VM-sesongen 2015 har hun loset svenske tv-seere gjennom et utall skirenn og øst av sin kunnskap i hjemlandet. 

Den kunnskapen er Norges Skiforbund nå interessert i. 

- Jeg har jobbet med henne i tre år. Hun er en av verdens beste trenere, sier skiforbundets nye trener og coach, Emil Weberg Gundersen. 

Han var Ojalas sjef i Team LeasePlan og kjenner den svenske profilen godt. Når svenskene nå har besatt sine trenerposisjoner uten å innlemme Ojala, kan hun fort ende opp som Hjelmesets assistent i Norge. 

Og med det kan hun også på sikt bli hovedtrener for verdens beste kvinnelandslag. 

- Å få være en del av det landslaget hadde vært... Heftig, sier Ojala til Expressen. 

Hun har ikke fått noe tilbud ennå, og overfor Dagbladet sier Vidar Løfshus at de trenger noen uker til på å bestemme seg, men Ojala bekrefter at hun har hatt mailkontakt med den norske landslagssjefen. 


Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.