Svensk uro: Har iverksatt kriseplan

Frida Karlsson viser tegn til overtrening. Det har fått svenskene til å iverksette en kriseplan for å redde VM.

FRYKT: Svenskene frykter nå for Frida Karlssons form etter å ha vist tegn til overtrening. Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva via REUTERS
FRYKT: Svenskene frykter nå for Frida Karlssons form etter å ha vist tegn til overtrening. Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter helgens skuffende renn kjente Karlsson at det var noe som ikke stemte. På de to 10 kilometerne i Falun kom hun på en 13. plass og en 9. plass i det som var comebacket hennes etter å ha brutt Tour de Ski på grunn av en hotellskade.

På de to distansene var hun aldri med og kjempet mot de beste i rennene som Jessica Diggins og Linn Svahn vant.

Etter lørdagens fellesstart var Karlsson skuffet og kjente seg sliten, noe som gjorde han hun droppet søndagens sprint hvor hun egentlig skulle gå.

- Ja, jeg tror nok at jeg er litt belastet. Så jeg får nok prate med mine trenere og se hva jeg skal gjøre framover, sa Karlsson til SVT på lørdag.

Kriseplan

Den svenske skiyndlingen fikk store deler av fjorårssesongen spolert på grunn av overtrening. I desember 2019 fikk 21-åringen startnekt som følge av at hun ikke hadde oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Det resulterte i at hun gikk over én måned uten renn.

Nå frykter svenskene at Karlsson er på vei mot en ny smell og har derfor iverksatt en kriseplan for å redde VM i Oberstdorf.

- Det er klart at med fasit i hånd skulle man håndtert det her annerledes. Vi har en plan for Frida framover som hun forhåpentligvis skal svare bra på og komme i god form til VM, sier landslagslegen Per «Pliggen» Andersson til Radiosporten hos Sveriges Radio.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer