Dobbelt svensk på Lillehammer

Svensk utklassing og total Northug-fiasko: - Vi må ut i løypa og lete etter ham

Petter Northug «timet» det siste høydeoppholdet for å være i godt slag denne helga. Denne helgas fiasko gjør ekspertene bekymret. - Det er ingen automatikk i at han blir tatt ut til neste verdenscuprenn.

FIASKO: Petter Northug siktet seg inn på gode resultater på Lillehammer. Det kunne ikke gått så mye verre enn i dag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FIASKO: Petter Northug siktet seg inn på gode resultater på Lillehammer. Det kunne ikke gått så mye verre enn i dag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO/LILLEHAMMER (Dagbladet): 2015/16 var sesongen da alt, absolutt alt, gikk galt for Sveriges langrennsherrer. Marcus Hellner ble utrolig nok beste svenske på 30. plass i verdenscupsammendraget.

Hele tolv nordmenn var bedre enn beste svenske løper. Sykdomsplagene til Hellner, Calle Halfvarsson og Emil Jönsson, samt Daniel Richardsson og Johan Olssons konvertering til langløp, fikk skylden. Olsson slet i tillegg med sykdom, mens også Richardsson floppet i forsøket på å redde Sveriges langrennsære. Ingen skjønte hvordan så mye kunne gå galt samtidig.

Forrige måned avslørte Emil Jönsson overfor Dagbladet at svenskene har funnet ut av problemet. Intensitetsstyringen på treningene var for svak.

- Problemet har vært at vi ikke har vært gode nok til å skille rolige og harde økter. De rolige øktene har blitt for harde. Det har gått utover hvile og restitusjon, som har gjort oss mer utsatt for sykdom. Nå har vi løst problemet. Overskuddet er tilbake, fortalte Jönsson til Dagbladet.

Vendepunktet

Beviset på det har vi sett i sesongåpningen, først i Kuusamo og ikke minst denne helga på Lillehammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer