FÅR KONKURRERE: Den svenske mellomdistanseløperen Abeba Aregawi ble torsdag frikjent for bruk av doping. Dermed kan mellomdistanseløperen konkurrere igjen. Foto: EPA/JESSICA GOW/NTB Scanpix
FÅR KONKURRERE: Den svenske mellomdistanseløperen Abeba Aregawi ble torsdag frikjent for bruk av doping. Dermed kan mellomdistanseløperen konkurrere igjen. Foto: EPA/JESSICA GOW/NTB ScanpixVis mer

Svensk utøver slipper dopingdom: - Vi er overrasket

 Abeba Aregawi frikjent for bruk av doping.

Den svenske mellomdistanseløperen Abeba Aregawi ble torsdag frikjent for bruk av doping. Dermed kan mellomdistanseløperen konkurrere igjen.

Det var i slutten av februar at det ble kjent at Aregawi (26) hadde testet positivt for hjertemedisinen meldonium. Grunnen til at hun nå frikjennes, og kan delta i løp allerede nå, er fordi Verdens antidopingbyrå (WADA) høyner nivået for hva som anses å straffbar bruk av middelet.

Det svenske friidrettsforbundets generalsekretær Stefan Olsson er overrasket over avgjørelsen tatt av den svenske dopingkomiteen.

- Vi har tidligere fått signaler om at det skulle drøye til over sommeren med en avgjørelse, sier han til TT.

- Vi er overrasket over avgjørelsen og framfor alt at det skjer allerede nå, fortsetter han.

Usikker OL-plass

Om Aregawi får delta i OL, er fortsatt tidlig å si noe om, ifølge Olsson.

Hun ble kastet ut av den svenske OL-troppen da dopingmistankene mot henne ble kjent.

- Jeg har ikke mer informasjon enn at jeg kan konkurrere igjen. Jeg er veldig glad og lettet over avgjørelsen. Jeg vil til OL, sier Aregawi til SVT.

- Nå blir det en dialog mellom friidrettsforbundet og Sveriges olympiske komité. Abeba Aregawi er i Addis Abeba for tiden, men er informert om utviklingen, sier han.

- Abeba Aregawi ble på et tidlig stadium tatt ut til OL etter åttendeplassen under VM i fjor. Hun ble tatt ut av troppen i forbindelse med dopingutestengelsen. Hva som skjer videre er noe vi må snakke med SOK (Den svenske olympiske komiteen) om, sier landslagssjefen Karin Torneklint i en pressemelding.

Hun ble svensk statsborger i 2012, men konkurrerte for Etiopia under OL i London 2012.

(NTB)