Semifinale i VM: Nederland - Sverige

Svensk VM-fortvilelse: - Neeeeeej!

Sverige fikk finaledrømmen knust i semifinalen mot Nederland. Etter kampen ble midtbanespiller Kosovare Asllani sendt til sykehus, etter en voldsom duell.

AVGJORDE: Jackie Groenen hadde god grunn til å glise etter at hun sendte Nederland til VM-finalen. Foto: NTB scanpix
AVGJORDE: Jackie Groenen hadde god grunn til å glise etter at hun sendte Nederland til VM-finalen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Nederland - Sverige 1-0 (0-0)

Sverige har stolte tradisjoner innen kvinnefotballen, og har ett VM-sølv og to VM-bronser fra tidligere mesterskap. Nederland fikk et oppsving i forbindelse med EM på hjemmebane for to år siden, hvor de gikk seirende ut, men hadde aldri spilt en semifinale i VM tidligere.

Nå skal de spille finale for første gang også. Der venter regjerende verdensmester USA etter at de slo England 2-1 i tirsdagens semifinale.

Nederland og Sverige gikk målløse av banen etter 90 minutter til tross for flere store sjanser. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor en scoring av Jackie Groenen ble avgjørende.

Skrekkbilder

Minutter før dommeren blåste i fløyta for siste gang, fikk svenskene ytterligere et slag i trynet.

I første omgang fikk Kosovare Asllani en kraftig smell i hodet, etter en duell med en motstander. Midtbanespilleren klarte imidlertid å fortsette kampen - helt til overtid av andre ekstraomgang.

Asllani gikk opp i en duell med nederlandske Dominique Bloodworth, som headet ballen i ansiktet hennes. De brutale bildene viser Asllani gå rett i bakken, før hun får tilsyn av medisinsk personell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer