Svensk VM-helt dediserte scoring til sin hardt skadde bror

Sofia Jakobsson utlignet da Sverige snudde og vant 2-1 mot Tyskland i kvartfinalen i VM. Etterpå snakket hun om hvorfor målet betydde ekstra mye.

MÅL: Sofia Jakobsson dediserte scoringen til sin skadde bror. Foto: NTB Scanpix
MÅL: Sofia Jakobsson dediserte scoringen til sin skadde bror. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

29-åringen banket inn 1-1 etter halvspilt førsteomgang. Like etter pause sørget Stina Blackstenius for svensk semifinaleplass.

Etter oppgjøret var det en rørt Jacobsson som møtte pressen. Målet mot Tyskland var hennes første i mesterskapet og hadde en spesiell betydning.

- Jeg har så mye følelser. Dette målet var for broren min. Jeg er så utrolig glad for at jeg kunne spille dette VM-et med tanke på alt som har skjedd, sa hun til TV4.

- Visste ikke om han ville våkne

Det hun sikter til er en ulykke som inntraff rundt juletider. Broren Anders var involvert i en stygg fallulykke. Han pådro seg en kraftig hjerneblødning.

Før VM fortalte Sverige-spilleren om episoden i et intervju på Sportskanalen, gjengitt av Aftonbladet. På julebesøk hjemme i Sverige fikk hun og moren beskjeden om at broren var sendt til intensivavdelingen. Dit reiste de direkte, sjokkert av beskjeden de hadde fått.

- Da jeg kom inn i det rommet, der lillebroren min lå, med slanger ut av munnen og hodet. Det er sånn man ser på film og så var det min lillebror. De visste ikke om han ville våkne igjen, fortalte fotballstjernen rørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer