TAR FARVEL MED LANGRENN: Martin Johansson er ikke lenger motivert og legger skiene på hylla. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
TAR FARVEL MED LANGRENN: Martin Johansson er ikke lenger motivert og legger skiene på hylla. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

Martin Johansson

Svensk VM-løper i langrenn legger opp

- Jeg har ikke motivasjon lenger. 

(Dagbladet): Martin Johansson (32) tok et brutalt farvel med orienteringssporten da han ble alvorlig skadd under VM i 2009.

Johansson fikk en pinne i låret på ankeretappen av VM-stafetten og ble kjørt bort i ambulanse.

Etter den opplevelsen bestemte han seg for å satse på langrenn. Allerede i januar året etter debuterte han i verdenscupen, og siden da har han satset for fullt med base i Oslo.

Avsluttet med bronse

Blant annet har han en femteplass fra verdenscupen i Ruka i 2015 å slå i bordet med når han nå har bestemt seg for at nok er nok.

- På lørdag var det femmil i SM (Det svenske mesterskapet, red.anm.) i Umeå i strålende og sol og det var fantastisk fint selv om føret var tungt. Der lykkes jeg å knipe en bronse, i det som ble det siste løpet for sesongen og karrieren, skriver Johansson på sin Facebook-side.

Det er motivasjonen som har sviktet 32-åringen nå. Kapasitetsløperen vet hvor mye jobb han er nødt til å legge ned for å fortsette å utvikle seg som skiløper, og orker ikke lenger tanken på å gjøre det.

- Jeg vet at motivasjonen må være med meg helt fra starten av treningssesongen. Motivasjonen må være der for fullt om man skal orke å gjøre jobben som skal til for å gå fortere på ski. Dessverre har jeg ikke den, skriver Johansson.

Blir savnet

19. plassen fra årets VM-femmil i Lahti ble hans beste VM-resultat, men Johansson gikk også fellesstarten med skibytte i Falun to år tidligere.

I verdenscupen ble han nummer 62 sammenlagt denne sesongen, tre plasser foran en mann som Petter Northug.

Nå skal Johansson forsøke å få seg jobb som byggingeniør, men den treningssterke langrennsløperen vil bli savnet i det syltynne svenske herrelandslaget.

- Martin er en skikkelig lagspiller. Han er positiv og seriøs på alle måter, og har bidratt med masse energi og latter i laget. Vi ønsker ham lykke til med karrieren utenfor langrennslandslaget, sier den svenske landslagssjefen, Rikard Grip, i en pressemelding.