MANGE FERSKE: Med 13 VM-debutanter i troppen tok Sverige sin femte VM-bronse på seks år da de slo Tsjekkia i bronsefinalen i Minsk i Hviterussland. Foto: Alexander Demianchuk, Reuters / NTB Scanpix
MANGE FERSKE: Med 13 VM-debutanter i troppen tok Sverige sin femte VM-bronse på seks år da de slo Tsjekkia i bronsefinalen i Minsk i Hviterussland. Foto: Alexander Demianchuk, Reuters / NTB ScanpixVis mer

Svensk VM-medalje med 13 debutanter i troppen

Slo Tsjekkia 3-0.

Finaledrømmen glapp, men Sverige la skuffelsen bak seg og slo Tsjekkia 3-0 i søndagens bronsekamp i ishockey-VM. Joakim Lindström var sentral med ett mål og én assist.

Sverige kom til Minsk med 13 VM-debutanter etter en rekke avslag fra mange NHL-profiler. «Tre Kronor» var dermed ikke sterke nok til å forsvare fjorårets VM-triumf, men det holdt til bronse og Sveriges femte medalje på seks år.

Lindström ble svenskenes poengkonge i sin VM-debut med fem mål og seks assist. Han hadde litt flyt da han ordnet svensk ledelse mot Tsjekkia etter 4.28 minutter i dag. Det som egentlig var ment som en pasning til Oscar Möller, gikk i stedet i mål via Tsjekkia-backen Petr Zamorsky.

Simon Hjalmarsson økte til 2-0 med sitt første VM-mål etter litt over et kvarters spill i Minsk Arena. I midten av tredje periode avsluttet Mikael Backlund til 3-0.

Der målvakt Anders Nilsson ikke var på sitt beste i lørdagens 1-3-tap for Russland i semifinalen, var han meget redningssterk i bronsekampen. Han ryddet unna mange tsjekkiske sjanser på stillingen 2-0.

Tsjekkia avsluttet VM med å gå hele sju strake perioder uten å score mål.

(NTB)