Svensk VM-sang skaper bråk

- For mye babes, rock 'n' roll, grillfester og champagne, mener Magnus Uggla om det svenske bronselaget fra '94.

Den svenske popmusikeren Magnus Uggla provoserer svenskenes bronselag fra fotball-VM i 1994. I det første verset av kampsangen hans til årets VM, «Vi skal til VM», slakter han de gamle heltene.

- I '94 dro de til USA, folkelig yre, men var de så jævla bra? For mye babes, rock 'n' roll, grillfester og champagne, så noen spillere fikk hold og orket ikke hele veien fram, synger Uggla til Martin Dahilns store fortvilelse.

- Det er vel en kampsang det handler om? Da skal han vel ikke drive og kaste dritt? Det virker som om Uggla ikke har forstått det her helt. En god supporter slakter ikke motstanderne, men løfter fram sitt eget lag. Og grillfester? Herregud! Det kan jeg love deg at ingen var på, sier Dahlin til Expressen.

Uggla synger også at han ikke synes at årets VM-tropp skal komme hjem og skryte av en bronse.

- Ja han måtte vel finne på noe. Det er ikke så lett å skrive en tekst, og mener han dette så får han vel skrive det, ler Thomas Ravelli. Ravelli ble folkehelt etter strafferedningene mot Romania i kvartfinalen.

- Jeg synes vi lyktes ganske bra, og det synes nok mesteparten av det svenske folket også, sier Martin Dahlin.

Bortsett fra Uggla da.

  • Norge spiller mot Sverige på Ullevaal i morgen kveld.
FOR MYE GRILLMAT: Magnus Uggla mener Martin Dahlin og de andre bronsevinnerne fra fotball-VM i 1994 grillet for mye i USA. Svenskenes toppscorer i turneringen synes ikke Ugglas påfunn er særlig morsomt.
HELTEN: Thomas Ravelli ble helt i Sverige etter denne redningen i kvartfinalen mot Romania. Ravelli ler av Magnus Ugglas provoserende tekst i sangen «Vi skal til VM.»