Isabelle Gulldén:

Svensk VM-stjerne ut mot Norge: - Hva er det dere spiser?!

Sverige øyner VM-skalp etter norsk sykdom.

YNDLING: Isabelle Gullden er kanskje Sveriges beste spiller. Nå øyner hun håp om å snyte Norge for gruppeseieren. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
YNDLING: Isabelle Gullden er kanskje Sveriges beste spiller. Nå øyner hun håp om å snyte Norge for gruppeseieren. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet):

Sverige har omsider våknet i håndball-VM og nå ligger det an til en ren gruppefinale i gruppe B fredag kveld: Norge - Sverige avgjør hvem som får førsteplass i gruppa - og dermed antatt lettere motstand i åttedelsfinale søndag.

Sveriges største stjernespiller, Isabelle Gulldén (28), har registrert norske problemer utenfor banen, der både Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen er slått ut med matforgiftning og sto over Polen-triumfen i går.

Nå øyner svenskene at de kan møte et redusert norsk lag.

- Hva er det dere nordmenn spiser!? sier Gullden til Dagbladet inne i VM-hallen.

Sverige vant mot Tsjekkia i går kveld og rett etterpå fulgte de norske jentene opp med overlegen seier mot Polen. Norge klarte seg fint med redusert tropp og med fravær fra Løke og Arntzen.

- En ting kan jeg garantere før vi møtes (Norge og Sverige). Vi skal ikke gå ut og spise på restaurant sammen med de norske spillerne. Jeg fatter ikke hvordan de får det til. Ja, hva er det dere nordmenn spiser egentlig? sier Isabelle Gulldén til Dagbladet med et skjevt smil.

Matgåte

Dagbladets reporter har heller ikke alle fakta på bordet fra Løkes og Arntzens siste måltider. Dagbladet tok derfor spørsmålet videre til håndballjentene.

- Hva spiste dere, Thorir Hergeirsson?

- Hva Heidi og Emilie spiste vet jeg ikke. Men de var ute på samme sted og spiste det samme, sier Hergeirsson kort.

Nora Mørk fortalte følgende i pressesonen i går:

- Jeg spiste pizza. Parma pizza, sier Mørk.

Landslagets lege Anne Froholdt opplyste i går om at det var tre som var rammet. Flere landslagsspillere spiste på samme sted og mye av den samme maten uten å bli syke.

- De var ute og spiste, og jeg fikk en melding i natt (til tirsdag) at de to og Heidis kjæreste var blitt dårlig. Da regner vi mest sannsynlig med at de er blitt lokalt matforgiftet på restauranten de spiste på, sa Froholdt.

- Redusert

Norge stråler på banen selv om det er litt helseplager i troppen. Samtidig kan svenske spillere fortelle om blågul optimisme.

- Jeg tror vi har god sjanse, sier Sverige-spiller Olivia Mellergård til Dagbladet.

- Norge er gode. Vi må ha en maks-dag for å vinne. Samtidig må Norge ikke være hundre prosent, sier Sveriges Johanna Westberg til Dagbladet.

Sveriges største stjerne - Isabelle Gulldén - forteller:

- Er det en fordel for Sverige at det er litt rusk i det norske laget, Gulldén?

- Haha, fordel og fordel. Norge har gode erstattere. Vi vil alltid vinne fair, men kanskje sjansene våre er bedre når noen spillere er litt redusert, sier Gulldén.

- Tror du Norge ble skremt av prestasjonen deres mot Tsjekkia (36-32)?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror de norske spillerne har nok med seg selv. Jeg har spilt mye mot Norge de ble i alle fall ikke skremt av 1. omgangen vår. Den var svak. Etter pause var vi bedre. Det blir en spennende kamp mot Norge, sier Gulldén.

God tone

Camilla Herrem og Katrine Lunde bare ler da de får høre at Sverige håper på et litt redusert norsk lag i gruppefinalen fredag.

- Jeg håper det er sagt med glimt i øyet, sier Lunde til Dagbladet.

- Svenskene får håpe så mye de vil. Vi stiller nok et lag som er godt nok til seier uansett, sier Herrem til Dagbladet.

I dag er det ny hviledag for de norske spillerne. Det betyr spillefri og kanskje en rolig treningsøkt. Og i dag er de trolig ekstra forsiktige med hva de spiser.

- Vi skal ikke ha flere uhell nå, sier Katrine Lunde og ler.

Lunde spilte til 10 på spillerbørsen i kampen mot Polen i går.

Norges neste kamp er mot Tsjekkia i morgen, før Sverige venter fredag. Sverige møter sjanseløse Argentina før Norge-kampen. Det er trolig to gratispoeng.

Gruppe B
Norge3300101-636
Sverige320191-874
Tsjekkia320189-834
Ungarn310277-702
Polen310278-942
Argentina300358-970
De fire beste til åttedelsfinale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer