GODE SKI: Lorentz Söderhielm nøt stor suksess som svensk skismører under Sotsji-OL sist vinter. Nå tror han at han har funnet «superslipen» som kan sikre medaljer også i Falun-VM. Foto: Maja Suslin / TT
GODE SKI: Lorentz Söderhielm nøt stor suksess som svensk skismører under Sotsji-OL sist vinter. Nå tror han at han har funnet «superslipen» som kan sikre medaljer også i Falun-VM. Foto: Maja Suslin / TTVis mer

Svensk VM-varsku: - Ingen annnen nasjon kommer med bedre slipte ski

Svensk skismører tror han har funnet «superslipen».

Lorentz Söderhielm nøt stor suksess som svensk skismører under Sotsji-OL sist vinter. Nå tror han at han har funnet «superslipen» som kan sikre medaljer også i Falun-VM.

Iallfall tror Söderhielm på suksess om forholdene spiller på lag med Sveriges løpere.

- Jeg er ganske sikker på at ingen annen nasjon kommer med bedre slipte ski enn Sverige, sier han.

Og utdyper:

- På kaldt føre merkes ingen forskjell. Men om det blir bløtt og varmt i sporet har jeg funnet en ny struktur for Falun som kan bli like framgangsrik som i Sotsji.

Gullsmører I OL ble han etter hvert kjent som mannen bak svenskenes superski. Söderhielm har spesialisert seg på skisliping de siste drøye 20 årene.

- Det var minneverdige dager og utrolig morsomt at det gikk bra for de aktive. Det er min drivkraft å skape raske ski.

Så mye mer vil ikke svensken si. Både smurning og slip er hemmelig, og derfor jobber han også i et anonymt lokale i VM-området i Falun - atskilt fra resten av det svenske smøreteamet.

- Slipingen av rett struktur er like viktig som selve smurningen før et løp i fri teknikk. Og så gjelder det også å finne ski med riktig spenn, kan han avsløre.

(NTB)